Divendres, 20 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha constituït l’Associació de "Viticultors del Massís del Garraf"

L’entitat té l’objectiu de crear una subzona de qualitat dins de la Denominació d’Origen Penedès.

L’Associació de Viticultors del Massís del Garraf és una organització empresarial que pretén aconseguir un reconeixement diferencial dels seus vins. La presentació oficial es va fer ahir en el marc de les bodegues Can Ràfols dels Caus d’Avinyonet, amb representació de les 9 empreses de l’Alt Penedès i Garraf que en formen part. En concret de l’Alt Penedès participen de l’associació, a més de Can Ràfols, les bodegues Valldosera i Viladellops d’Olèrdola i Lleure Olesa d’Olesa de Bonesvalls. A més també formen part de l’entitat tres empreses de Sant Pere de Ribes, una de Begues, i una de Sitges. La creació de “Viticultors del Massís del Garraf” ha estat possible gràcies al nou marc legislatiu espanyol del desembre del 2004 que permet crear subzones en una mateixa denominació d’origen. Per aquest motiu un dels principals objectius de l’associació és el desenvolupament del teixit empresarial de la zona per aconseguir en un futur el reconeixement com a subzona el massís del Garraf, donades les característiques diferencials del conreu, microclima, o del sòl. La creació d’aquesta subzona vol afavorir l’imatge de qualitat, sense desvincular-se, però de la Denominació d’Origen Penedès. La nova associació empresarial “Viticultors del Massís del Garraf” vol fomentar diverses iniciatives enològiques, turístiques o gastronòmiques amb l’objectiu de potenciar el prestigi dels vins elaborats en el seu àmbit d’actuació. La presentació pública de l’entitat va comptar amb la participació del membre de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Albert Tobau, que va exposar el marc històric de la zona vinculada al vi i de la Sara Rius, cap dels serveis jurídics de Rius i Rius Assessors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: