Divendres, 20 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal ha acull una jornada de presentació d’experiències i debat sobre territori

La jornada s’ha desenvolupat al llarg de tot el matí, i ha comptat amb la participació de diferents regidors i representants polítics de la comarca, i també experts vinguts de fora per tal de planificar la instal·lació de nous equipaments, principalment industrials, sobre el territori. Entre les experiències que s’han presentat hi ha la de la zona de Renteria, a Guipúscoa, que ha estat explicada per el gerent de l’agència de desenvolupament comarcal d’aquella zona, Fernando Nebreda. En aquella zona del País Basc, com explicava Nebreda, un grup de quatre municipis van decidir treballar conjuntament per tal de buscar el creixement i desenvolupament que aporten les indústries, però tenint en compte també l’equilibri territorial i la sostenibilitat.

Aquesta experiència és una realitat des de l’any 1997, fruit de la voluntat política d’aquests ajuntaments que han volgut col·laborar per la preservació del territori.

Tot i les realitats territorials diferents de les dues zones, Nebreda explicava també que el model de treball pot ser similar, ja que es basa en un conveni entre les diferents administracions, que en cada cas pot afegir alguna peculiaritat.

 

A la zona de Renteria, van decidir que el 50% del que es recaptés fos per el municipi que suporta l’equipament, i que la resta anés a un fons del conveni.

 

A banda d’aquesta proposta, la jornada ha servit també per presentar l’estudi sobre l’estat dels polígons a l’Alt Penedès, un estudi que s’ha desenvolupat en dues fases. En una primera es va detectar la manca d’infrastructures i xarxes d’accés a les noves Tecnologies de la informació, la manca de senyalització horitzontal i vertical i els mancs accessos i les males comunicacions a través del transport públic. EN la segona fase es va detectar les petites dimensions dels polígons industrials, la presència de petits polígons en la majoria de municipis, i la concentració dels més destacats prop de les principals vies de comunicació.

Com a resultat s’han trobat tres aspectes que cal tenir en compte per a la millora dels polígons, i que s’agrupa en els àmbits de Planificació, infrastructures i serveis, per millorar les mancances anteriors.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: