Dimarts, 22 d'octubre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Facultat d’Infermeria de la URV inaugura l’adequació a l’espera d’un emplaçament definitiu

L’acte ha comptat amb l’assistència del rector de la URV, Josep Pallarès, i de la consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Núria Montserrat.

Aquest dilluns al matí ha tingut lloc l’acte d’inauguració oficial de les obres d’adequació de les instal·lacions de la seu de la Facultat d’Infermeria de la Universitat Rovira i Virgili a Vilafranca.

En una visita guiada per la coordinadora del Grau en Infermeria a Vilafranca, Rosa Raventós, i la degana de la Facultat, M. Dolors Burjalés, s’han pogut conèixer els resultats de les obres d’adequació de les instal·lacions que s’han fet aquest estiu, abans de l’inici del curs 2024 – 2025. L’alcalde, FranCisco Romero, i la regidora d’Educació, Gemma Romeu, acompanyats d’altres membres del consistori, han assistit a l’acte oficial d’inauguració al costat del rector de la URV Josep Pallarès i la Consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya Núria Montserrat.

La Consellera ha recordat que l’edifici de l’Enològica és un símbol amb més de 120 anys d’història de l’evolució del sector vitivinícola, però també «de l’educació i del progrés». Montserrat ha lloat els esforços per part de la Facultat i de l’Ajuntament per adaptar l’edifici a les necessitats dels estudiants i s’ha compromès a seguir treballant per un emplaçament definitiu per permeti el desenvolupament del campus.

Per la seva part, el rector de la Universitat Rovira i Virgili, ha recordat que les instal·lacions «són dignes» però també «millorables» i ha agraït l’esforç de tothom que ho ha fet possible i la comprensió dels i les estudiants.

L’alcalde de Vilafranca, per la seva banda, ha refermat el compromís de la vila amb la Facultat d’Infermeria i amb el sector de la salut. També ha destacat que la URV ha demostrat que el «model de descentralització és possible».

Les obres d’adequació fetes aquest estiu han permès millorar la sonorització i guanyar espais d’aula per encabir els 125 alumnes actuals, dels cursos de 1r a 3r. Alhora, els laboratoris han estat dotats d’instal·lacions més adequades. El curs vinent ja s’haurien de fer els quatre cursos i, per tant, hi hauria 160 places.

L’edifici de l’Enològica s’ha anat adaptant al creixement de la Facultat d’Infermeria, que va començar la seva activitat el 9 de setembre del 2022 amb la primera promoció d’estudiants.

Després de la visita a la Facultat d’Infermeria, la Consellera s’ha reunit amb l’alcalde a l’Ajuntament de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: