Dissabte, 19 d'octubre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal rep la donació de 45 reproduccions de quadres d’Antoni Vives Fierro

La família les ha donat amb el compromís que el Consell Comarcal de l’Alt Penedès les cedeixi temporalment als ajuntaments de la comarca.

El president de l’ens, Xavier Lluch; la vídua del pintor, Emilia Planas, i els seus dos fills, Maximilià i Clàudia Vives-Fierro, van signar l’acta de donació aquest dimecres a la seu del Consell Comarcal.

Des dels anys seixanta, Vives Fierro tenia una segona residència a la finca familiar al barri de la Rovira Roja, al municipi de Vilobí del Penedès.

Les reproduccions provenen d’una exposició retrospectiva que es va fer al Palau Robert.

El Consell Comarcal incorporarà la col·lecció de reproduccions dels seus quadres a l’inventari de béns, però cedirà parcialment les reproduccions als ajuntaments que vulguin acollir-los.

Antoni Vives Fierro (Barcelona, 1940–2024) va ser un artista reconegut a Catalunya i a l’estranger. L’any 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya “en reconeixement a la qualitat d’una obra polivalent, expressada amb diverses tècniques, des d’un estil potsimpressionista que tant reflecteix la temàtica urbana com aspectes més paisatgístics”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: