Dilluns, 14 d'octubre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les Xicotes tornen a Bellprat a fer la millor actuació de dones dels últims anys

Aquest dissabte 12 d’octubre, els Xicots de Vilafranca van participar a la Diada Castellera de Bellprat.

És una actuació molt especial dedicat a homenatjar Natividad Yarza, la primera alcaldessa de l’Estat espanyol escollida democràticament durant la Segona República. Aquesta diada, marcada per la reivindicació del paper de la dona i on els Xicots i les Xicotes se senten molt còmodes, té un significat molt profund per a la colla, ja que tots els castells aixecats eren de tronc íntegrament femení.

La jornada va ser tot un èxit per a les Xicotes, que van realitzar una actuació molt solvent. Els castells descarregats van ser segurs i ferms, amb un 4 de 6 amb l’agulla a primera ronda i un 4 de 7 a segona ronda. Requereix una especial menció per la Torre de 6 descarregada en tercera ronda, sent una construcció íntegrament femenina que per primera vegada la colla va portar a aquesta diada, un fet que va generar molta emoció. A més, cal destacar el Pilar de 5 aixecat en ronda de pilars, que no portaven a Bellprat des de el 2016 i què es va descarregar d’una manera solvent amb l’estrena de la baixa i la segona i amb una demostració de que enguany tenen un pilar per pensar en el futur.
L’actuació es va tancar amb un pilar de 4 de comiat, deixant una sensació molt positiva entre tots i totes les assistents.

Aquesta diada també va comptar amb presències molt destacades, com la de la vicepresidenta del Parlament de Catalunya, Raquel Sans, i Aurora Batet, la primera dona castellera documentada, que van voler ser part d’un acte que reivindica el paper de la dona en la cultura popular i la història. La colla vol expressar el seu agraïment a l’Ajuntament de Bellprat per organitzar una diada tan necessària i especial.

A més de la jornada castellera, es va celebrar la VIII Caminada Nocturna a Bellprat, en la qual els Xicots i Xicotes van recórrer els 43 quilòmetres que separen el seu local social, Cal Noi-Noi, de Bellprat. Aquest any, la caminada ha superat totes les expectatives amb un rècord de participació, confirmant-se com una de les activitats més esperades per la colla.
D’altra banda, aquesta setmana els assajos continuen amb normalitat, ja que els Xicots de Vilafranca es preparen per a les pròximes cites de la temporada. La propera serà la Diada de vigílies dels Castellera de Sabadell, el dissabte 19 d’octubre a les 18 h, actuació que servirà per acabar de perfeccionar detalles de cara a la diada del Roser el proper 26 d’octubre.
Els Xicots de Vilafranca convidant i animen a tots els castellers i castelleres a assistir als 4 últims assaigs abans de la diada del Roser, també obert a Vilafranquins, Vilafranquines i comarca per fer de la diada del Roser l’actuació més especial de l’any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: