Dijous, 10 d'octubre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Un 65% de l’enllumenat de Vilafranca serà amb LED abans de final d’any

Un 65% de l’enllumenat de Vilafranca serà amb LED abans de final d’any

Recentment s’han substituït per LED lluminàries en diversos punts de la vila.

L’Ajuntament de Vilafranca continua fent inversions en la substitució de les làmpades de vapor de sodi de l’enllumenat públic per lluminàries LED, que permeten reduir el consum fins a un 70%, i també la potència contractada.

Les làmpades LED tenen una vida útil més llarga i aquest fet ajuda a estalviar en les operacions de manteniment. Alhora la seva llum més clara i la major intensitat lumínica permeten donar més sensació de seguretat i evitar zones fosques.

Si l’any 2021 hi havia 2.250 punts d’enllumenat LED dels aproximadament 7.500 punts de llum totals (un 30% de l’enllumenat), les inversions anuals en aquesta matèria permetran arribar a final d’aquest any a un 65% del total.

Recentment s’han substituït per LED lluminàries de la Zona Esportiva, del barri de l’Espirall (c/ Espirall, entorns del camp de futbol de l’Espirall i parc de Llevant), de Sant Julià (carrers del sector Pla del Diable), de la Girada (rambles de la Girada i de la Generalitat), del Poble Nou (c/ Ramon Freixas, Ignasi Iglésies, Menéndez y Pelayo i Bisbe Morgades), de la Barceloneta-Sant Magí (zona de l’antiga Cinzano i entorns de les estacions de tren i bus) i barri de Cal Salines.

Amb aquestes actuacions, s’aconseguirà un estalvi econòmic de més de 44.000€ i un estalvi mediambiental de 97 Tones d’emissions de C02. Es preveu recuperar la inversió en 2 anys i 7 mesos.

Comentaris

Fer un comentari:

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: