Dijous, 19 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Vilafranca salva un exercici econòmic ple d’ensurts que han compromès la presa de decisions

El club ha compensat les despeses amb uns ingressos de 274.000 euros. Només el deute històric ha impedit tancar l’exercici amb superàvit. El club treballa per estar sanejat en els propers anys.

El Futbol Club Vilafranca recupera l’alè al tancament de l’exercici econòmic 2023/24. El darrer any ha estat una intensa cursa d’obstacles, que han condicionat i compromès la presa de decisions, especialment en la parcel·la esportiva. Els comptes heretats van obligar a ajustar despeses, fer front a importants deutes i explorar noves vies de finançament per mirar d’incrementar ingressos. Al tancament de l’exercici, el pressupost de la passada campanya va ser de 274.000 euros, lleugerament superior al previst, pel bon rendiment del bar del Municipal. Tot plegat ha ajudat a equilibrar ingressos i despeses.

L’estiu passat la continuitat del club estava en perill i per això es va posar en marxa un Pla de Viabilitat, a tres anys vista, per tal d’aconseguir ser una entitat sanejada. El deute, que suposava prop del 20% del pressupost de l’any passat, s’ha reduit a gairebé la meitat en 12 mesos.

El descens de l’equip a la Lliga Elit també és un gran cop a nivell econòmic. Si la subvenció de la RFEF per militar a Tercera era de 55.000€, la que atorga la FCF a la Lliga Elit és 40.000 euros inferior. En conseqüència, el cost de la plantilla s’ha reduit en un 7%.

A nivell esportiu, l’austeritat no implica manca d’exigència i ambició. La meta per la nova temporada és assolir l’ascens de categoria, i retornar a la Tercera RFEF.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: