Dijous, 19 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tornen a augmentar les cues a l’estació de bus de Vilafranca amb l’inici del curs universitari

Com ja va passar l’any passat, aquest matí de dilluns s’han produït llargues cues d’usuaris per accedir al servei de bus entre Vilafranca i Barcelona.

Unes cues que ja van produir-se amb l’inici del mes de setembre, però que aquesta setmana s’han agreujat. El problema s’arrossega sobretot des de fa dos anys, amb les obres de la xarxa ferroviària i els problemes que generen en la circulació dels trens de Rodalies. Però, amb l’experiència del setembre de l’any passat, els usuaris lamenten la manca de previsió.

Els usuaris habituals lamenten que en aquests moments no puguin saber amb certesa si hi haurà el servei a l’hora prevista.

I aquest dilluns, amb l’inici del curs universitari per a la majoria d’estudiants, el problema s’ha agreujat, com va passar l’any passat.

Els usuaris i usuàries consideren que seria necessari ampliar un bus més a les vuit del matí. Sobretot perquè continua havent un traspàs important d’usuaris del tren cap al bus.

Una altra queixa reiterada és l’estat d’alguns dels busos que fan el servei.

Per la seva banda, el regidor d’Espai públic i transició ecològica de l’Ajuntament de Vilafranca, Miquel Medialdea, recorda que el problema s’ha agreujat amb les obres del tren, que són del tot necessàries. El traspàs d’usuaris és alt i ha afectat diverses comarques, amb la dificultat que això suposa per a les operadores a l’hora de trobar vehicles i conductors.

Des de Vilafranca es reclama l’increment d’un vehicle més.
La responsabilitat del servei de bus recau en la Generalitat i per això des de fa un any es mantenen contactes periòdics amb la Direcció General de Transports.
Pel que fa al tren, des de la setmana passada, el trajecte entre Vilafranca i Sant Vicenç de Calders s’ha de fer per carretera durant bona part del dia. Els busos surten precisament des de l’estació d’autobusos de Vilafranca.

D’altra banda, des d’aquest dilluns Renfe recupera el servei de tren entre Martorell i Barcelona, de manera que és possible que es vagin recuperant alguns usuaris habituals de Rodalies que havien deixat d’utilitzar el tren.

Caldrà estar atents durant les properes setmanes per tal de comprovar si es millora l’oferta de bus o si els usuaris habituals retornen al tren que van deixar fa mesos.

Bus

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: