Divendres, 20 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tret de sortida al curs polític

La celebració de l’11 de setembre dóna el tret de sortida a un curs polític que arrenca a Vilafranca amb la negociació del pressupost 2025 i a Catalunya amb les primeres passes del nou Govern d’Illa.

Aquest dimarts al vespre es concentraven els principals actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a Vilafranca, amb la tradicional ofrena floral al monument a Lluís Companys. Una ofrena encapçalada per l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, i el consistori, al que seguien també la representació institucional del Consell Comarcal. I , a més de diverses entitats, també els partits polítics. L’11 de setembre suposa també l’inici del curs polític, i des d’aquest punt de vista vam parlar amb els portaveus dels grups municipals presents a l’acte.

El socialista, Miquel Medialdea, assenyalava que enfronten l’inici de curs amb molta il.lusió a Vilafranca, treballant per acordar el pressupost per l’any vinent, i també amb ganes de veure el funcionament del nou govern de la Generalitat.

El portaveu de Junts, Aureli Ruiz, parlava d’una situació complicada a novell polític a Catalunya i a l’estat. En relació a Vilafranca i el Penedès assenyalava l’objectiu de fer polítiques proactives.

Per part d’ERC, Pere Sàbat, apuntava els reptes que té Vilafranca, i assenyalava que en la seva opinió el govern socialista va cap a la inèrcia de governs anteriors.

I la regidora de Vilafranca en Comú, Montse Romagosa, també parlava de la feina que cal fer en les properes setmanes per plantejar el pressupost municipal a Vilafranca. Respecte a Catalunya assenyalava l’oportunitat de poder influir en el Govern per afavorir polítiques socials.

A més dels partits polítics hi havia ofrenes florals per part d’entitats diverses. Per exemple de les colles castelleres, dels sindicats, o d’entitats esportives i del món cultural, amb l’acompanyament dels Músics per la Llibertat. També hi va haver la lectura d’un manifest, per part del president d’Òmnium a l’Alt Penedès, Toni Vidal, que remarcava la necessitat de continuar expressant la lluita pels drets de Catalunya, sense deixar l’autocrítica.

A les ofrenes no hi participava la CUP, que va organitzar a banda diversos actes.

A les sis de la tarda al carrer Sant Jocund es va fer la presentació del darrer llibre de l’exdiputat de la CUP, Pau Juvillà, titulat ‘Ramon Subirats i Coral – Un més entre els sense veu’. Dedicat a les persones que han treballat per la independència defugint els protagonismes.

L’acompanyava Jordi Padró, membre del Centre de Documentació de l’Esquerra Independentista. Tot seguit, des del mateix indret, s’iniciava un itinerari històric pel centre de la vila sobre la resistència al Penedès.

El recorregut s’acompanyava d’una gran estelada i del grup de música Filubusters. Desprès tenia lloc un amb acte polític a la plaça Jaume I.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: