Dijous, 19 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos alerta que la collita de raïm pot baixar fins al 40% respecte a la del 2023

Per denominacions d’origen, la DO Cava ha collit un 24,5% menys de raïm; i la DO Penedès, un 46% menys.

Segons un comunicat d’Unió de Pagesos, a aquestes alçades de la verema, la collita de Parellada no serà «tan nefasta com s’esperava» gràcies a les darreres pluges. El Macabeu, en canvi, «patirà una davallada de producció del 31% respecte a la verema anterior» i la del Xarel·lo també «serà molt més baixa».

Unió de Pagesos recull les xifres del control de pesades per DO del Departament d’Agricultura. Comparades amb les de collita del 9 de setembre de l’any passat, que ja van ser baixes, actualment a Catalunya s’ha collit un 41% menys que l’any anterior.

Per denominacions d’origen, la DO Cava ha collit un 24,5% menys de raïm; i la DO Penedès, un 46% menys. Hi ha situacions molt més extremes com el 73% menys de la DO Pla de Bages o el 85% de la DO Costers del Segre.

En aquest escenari i malgrat l’increment de preus de compra de raïm que els cellers s’han vist obligats a aplicar per la falta de producció, el sindicat demana al Govern ajuts «per fer front a les pèrdues derivades d’aquesta situació i per a la replantació de les vinyes mortes».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: