Dijous, 19 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comencen les obres de rehabilitació de la façana Nord de la basílica de Santa Maria

Són les obres corresponents a la tercera etapa de restauració de l’església.

Aquests treballs afecten la base del campanar, l’absis, la sagristia, la capella del Santíssim, les dependències darrera de l’altar de Sant Josep i els murs de la façana nord. Per realitzar aquests treballs estaran tallats els carrerons que envolten la basílica.
Aquesta obra té un pressupost de 934.000€, que s’afrontarà gràcies al suport de la Diputació de Barcelona. El projecte va a càrrec de Figuerola-Gavaldà-Romera Arquitectes, les obres les executa l’empresa de restauració Recop i el seguiment arqueòlogic Josep M. Feliu.

Aquests treballs permetran una millora de les dependències superiors del cos de la sagristia i de la coberta del magatzem de Sant Josep. A la part superior també suposarà la restauració de totes les cares de la zona de la cornisa de l’absis, i de les gàrgoles de l’absis i dels contraforts, un conjunt escultòric de les primeres etapes de la construcció gòtica. També es millorarà la protecció dels vitralls de l’absis i dels rosetons laterals. Amb la bastida col·locada, a banda de la restauració de la pedra, també es podran documentar alguns detalls que puguin detectar-se en diversos punts de l’edifici.
Es preveu que les obres tinguin una durada de 14 mesos, finalitzant al desembre del 2025.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: