Dijous, 19 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Festa de la Verema arriba a la seva cinquena edició amb divuit cellers participants

És setembre i per cinquena edició, arriba la Festa de la Verema, un esdeveniment on els cellers de la Ruta del Vi celebren l’arribada d’aquest moment de l’any oferint una experiència única.

Fins a 18 cellers de la ruta del vi del Penedès participen en la cinquena edició de la Festa de la Verema i tots ells ho fan amb un objectiu en comú, convertir la jornada de verema en una experiència gastronòmica i vitivinícola única situada en un entorn d’allò més especial.

Can Marlès, Can Suriol, Canals i Munné, Celler Kripta, Bodegues Sumarroca, Celler Eudald Massana, Giró Ribot, Oriol Rossell, Albet i Noya, AT Roca, Covides, Segura Viudas, Cava Guilera, Can Ràfols dels Caus, Vins El Cep, Família Torres, Joan Segura Pujades i Mas Comtal són els cellers que formen part d’aquest esdeveniment.

A banda de les propostes gastronòmiques, els cellers ofereixen diverses activitats especials de verema, com conèixer i tastar diferents varietats de raïm, participar en tallers sobre aquest moment de l’any, formar part d’unes visites especials per conèixer l’elaboració en viu, i, fins i tot, gaudir de contes familiars i música en directe.

És el cas del celler Canals i Munné que en marc de la Festa de la Verema aquest passat cap de setmana ha ofert una visita per les seves vinyes ecològiques amb l’objectiu d’aprendre tots els secrets de la Viticultura actual. La visita també va incloure un taller sobre la verema regenerativa, un tast de raïms agafats del mateix cep i la típica trepitjada de raïm a l’antiga. Aquesta última és sens dubte l’activitat més popular, apte per a totes les edats. Ho explica Manu Figueras, encarregat d’Enoturisme i guia turístic al celler de Canals i Munné.

Tot seguit va ser el torn de l’esmorzar de pagès amb el cava i el most com a protagonistes i a continuació i per pair l’àpat, els visitants van gaudir d’una passejada molt particular pels voltants del celler. I és que a banda de parlar sobre les tècniques de viticultura, durant la passejada els assistents van practicar un esport d’allò més beneficiós pel medi ambient, el “plogging”.

Entre d’altres, l’experiència a Canals i Munné també va incloure una tasca que alguns dels usuaris mai havien pogut fer abans, collir raïm a mà com és el cas del Manel.

Un altre dels cellers que participa durant aquest mes de setembre en la Festa de la Verema és la Cava Guilera. Una experiència gastronòmica i vitivinícola en aquest cas, dividida en dues parts. La primera, el tast de raïm, basat en una classe pedagògica que ofereix l’oportunitat de tastar, tocar, observar i entendre les particularitats de cada tipus de raïm a banda de la textura dels pàmpols, la forma dels gotims, el gruix de la pell i el gust del raïm. Ho explica l’home cep d’arrels profundes de la família, Pere Guilera.

Una introducció dins el món de la vinya que és precisament el que buscaven alguns dels usuaris com el Jordi. 

Per la seva banda, la Marta Guilera, la filla d’en Pere, va ser l’encarregada de conduir la segona part de l’experiència, és a dir, la gastronòmica, amb un pícnic grumet per acompanyar el cava. La vetllada va comptar amb els següents productes de proximitat. 

Una aposta gastronòmica que per a alguns usuaris va ser la millor part de l’experiència.

La Festa de la Verema romandrà en actiu durant tot el mes de setembre i en alguns casos fins i tot durant alguns dies puntuals del mes d’octubre. La programació i les dates es poden consultar a la pàgina web de Penedès Turisme. Tot plegat amb l’objectiu d’animar a amics i família a gaudir de les propostes dels cellers del Penedès, amb opcions que van des de pícnics fins a aperitius, brunchs i dinars entre vinyes, per gaudir de l’aire lliure.

La Festa de la Verema arriba en el millor moment possible, després que els cellers recullin el fruit de tot un any de feina. A més, el clima també acompanya. El sol va perdent duresa, la vinya agafa tonalitats daurades i les persones tenim unes energies més renovades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: