Dijous, 19 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Molta varietat de construccions a la Diada Castellera Infantil de Festa Major

La Diada Castellera Infantil de Festa Major ha mostrat el bon moment em el que es troba la canalla de les dues colles vilafranquines.

Aquest diumenge al matí va ploure, però va ser a primera hora, de manera que la pluja en cap moment ha afectat els actes de la Festa Major. Una mostra clara d’això és que a les dotze del migdia el sol ja brillava, de manera que la vuitena edició de la Diada Castellera Infantil de Festa Major es va poder desenvolupar amb absoluta normalitat.

Tal i com va quedar concretat el dia del sorteig de l’ordre d’actuació, els primers en actuar van ser els Xicots de Vilafranca, i tot seguit ho feien els Verds.
Els Xicots van oferir un ampli ventall de castells. Van fer els 3d4 i 4d4 simultanis, també els 3d4a i 4d4a simultanis, i castells de major dimensió com el 3d5 net, el 4d5 net i un 9d4 net.
Per la seva banda els Castellers de Vilafranca van oferir un 7d5 amb 2 agulles, el 5d5, dos 3d4 i dos 4d4 simultanis, a més d’un 9d4.
Les dues colles també van fer pilars de comiat, de 4 amb pinya.

Acabada la Diada podíem parlar amb els responsables de les colles. La cap de colla dels Castellers de Vilafranca, Mariona Torrents, la presidenta, Berta Suriol i el sots cap de colla Quim Benet. I par part dels Xicots la cap de colla Yaiza Fernández i el president, Pol Martínez.
La Mariona Torrents, feia un bon balanç de la diada per part dels Castellers de Vilafranca.

De la mateixa manera, també la Yaiza Fernández, es mostrava satisfeta de l’actuació dels Xicots.

La Berta Suriol, destacava el treball previ d’assaig dels Verds.

I el Pol Martínez apuntava que es van plantejar un ventall ampli de castells perquè tots els Xicots hi poguessin participar.

Per la seva banda el Quim Benet assenyala que la Festa Major dels petits pot ser un bon moment per trobar gent nova per a la colla.

I la Yaiza destaca també el treball previ, per garantir uns bons castells.

Com és habitual a la Diada Castellera Infantil de Festa Major també es va poder veure un castell de germanor, alçat amb castellers de les dues colles, en aquest cas el 4d5.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: