Divendres, 20 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els horaris de l’actuació de Lluïment dels balls han millorat clarament

Un dels aspectes que més preocupava als responsables de l’organització de la festa dels darrers anys era la llargada dels actes del 31 d’agost al migdia.

I tot sembla indicar que amb les novetats d’enguany s’ha trobat part del desllorigador.
En primer lloc s’ha aconseguit que el Drac entri a plaça des del carreró de Santa Maria quan passaven quatre minuts de les onze del matí i l’entrada dels balls s’ha fet en cercavila, l’un darrera l’altre i sense anunci de megafonia de manera. D’aquesta manera l’actuació de lluïment ha començat a tres quarts de dotze, com s’havia previst, amb el Drac dalt l’empostissat amb la Dansa del Foc.
També s’ha fet un canvi a l’ordre de l’actuació de lluïment dels balls. Les colles que porten peces han estat les primeres a actuar com fins ara.

Després del Drac ha estat el torn dels Gegants a peu de plaça amb el Minuet i el Valset. I l’Àliga dalt de l’empostissat amb els balls de La Girada i Sant Julià. A peu de plaça han actuat els Nans amb el Ball nou i El Creuat, i l’estrena del vestuari d’una part dels seus components.
Després han actuat els Cagrossos que dalt l’empostissat han ballat l’Eixerida i el Ram. I finalment ha estat el torn, també dalt l’empostissat han ballat Les Cotonines amb el ball que porta el seu nom i El Nus.
Però, en acabat, de ballar totes les peces, i com a novetat, s’ha fet el sainet del Ball d’en Serrallonga, amb en Joan de Serrallonga que lluia la seva espingarda.
A continuació han fet el seu lluïment les Panderetes, amb el Ball i la Jota.

Tot seguit ha estat el torn dels Pastorets, amb la Cleda i el Pont i Bota, i dels Cercolets, amb el Ball rodó i el Ball de lluïment.
Al final dels Cercolets s’ha donat pas al versos del Ball de les Gitanes.
I després actuava el Ball Pla, la Jota i la dansa que porta el nom del ball.

Els Figuetaires, ballaven el Pastor 7, el Puntal i la Passada.
I després pujava a l’empostissat la dotzena colla del Ball de Bastoners que s’ha estrenat aquesta Festa Major, amb la Pavana, el Pastoret i el Rotllet.
I finalment, abans dels Diables, actuava el ball de Panderos amb el Ball llarg i el Calidoscopi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: