Divendres, 18 d'octubre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Diputació presenta als alcaldes el PAESC i dos fons per lluitar contra el canvi climàtic

La seu del Consell Comarcal va acollir aquest dijous la sessió de juliol del Consell d’Alcaldies de l’Alt Penedès.

Un Ple amb un extens ordre del dia, que començava amb la presentació del Pla de Millora de la Xarxa d’Abastament d’Aigua a càrrec de Sergi Vallès, president delegat de l’Àrea d’Infraestructures i Territori de la Diputació i alcalde de Torrelles.

D’altra banda, la gerent dels Serveis de Medi Ambient de la Diputació, Inma Pruna, va ser l’encarregada de presentar el fons Adaptaclima d’1,5 milions d’euros pels ajuntaments de l’Alt Penedès. Aquest fons té com objectiu ajudar als consistoris de la comarca a implementar actuacions d’adaptació al canvi climàtic, en especial durant l’estiu entre el 2024 i el 2025. El fons es transfereix directament als Ajuntaments, per tal d’agilitzar el procés, i està destinat a actuacions d’ombreig i millora de possibles refugis climàtics.

Durant la sessió també es va presentar el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima. Un projecte conjunt entre comarca, Diputació i l’empresa Arda Gestió i Estudis Ambientals SL, el qual persegueix dos objectius: arribar al 55% de la reducció de gasos d’efecte hivernacle per l’any 2030 i que aquesta transició sigui justa i no deixi ningú enrere.

L’ordre del dia també va comptar amb les informacions de presidència i un torn de paraules pels alcaldes i alcaldesses.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: