Divendres, 20 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma pro vegueria presentarà la moció que es va debatre a Vilafranca a Vilanova i Vendrell

Els representants de la Plataforma van fer ahir una roda de premsa per tal d’explicar les seves properes accions, entre les que destaca la seva voluntat de presentar la mateixa moció que ha es va aprovar fa unes setmanes a Vilafranca a les capitals de comarca del Garraf i el Baix Penedès, així com als tres Consells Comarcals.

La roda de premsa va servir també per tal que els membres de la Plataforma expliquessin novament la seva voluntat de tirar endavant comissions paritàries en cada una de les administracions en que s’ha de debatre la moció en defensa de la vegueria. Així, després que fos aprovada a l’Ajuntament de Vilafranca, aquest dilluns es debatrà al Consell Comarcal de l’Alt Penedès, on s’hauria de crear una comissió formada per 1 representant de cada un dels quatre grups polítics del Consell, i per quatre membres de la Plataforma.

Fèlix Simón, en nom de la Plataforma explicava que la seva voluntat és treballar conjuntament per la vegueria Penedès, i que les comissions n’han de ser l’eina esencial.

 

La seva intenció és que aquest proper mes d’abril ja es pogués realitzar la primera reunió de la comissió formada a Vilafranca, i que comencés a treballar el més ràpidament possible.

 

De fet, des de la Plataforma s’explicava també que d’aquestes 6 comissions n’hauria de sortir una taula de treball en que també hi haurien de ser presents els parlamentaris penedesencs.

L’acte d’ahir va ser aprofitat també per fer públiques unes xifres publicades per l’ADEG referents a la situació de les comarques penedesenques en relació a la resta de Catalunya en qüestions com el benestar, la situació laboral o d’altres. Fèlix Simón considerava que l’estudi demostra la pèrdua de qualitat de vida dels ciutadans del Penedès a causa del creixement de població i la manca de serveis.

 

Pel que fa al Ple de dilluns al Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Simón va explicar que la Plataforma tindrà també dret a una intervenció, i que esperen que l’òrgan comarcal serveixi per aglutinar i articular les actuacions a favor de la vegueria de la resta dels ajuntaments de la comarca, però insistien en que consideren que Vilafranca, i les altres dues capitals de comarca han de fer-ho a títol individual.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: