Divendres, 20 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat ha afirmat aquesta tarda Vi

Nadal, acompanyat de l`alcalde de Vilafranca Marcel Esteve ha visita les obres de cobertura de les vies a la vila, i ha remarcat que la Generalitat aposta per una estació de regionals a

Joaquim Nadal ha estat aquesta tarda a Vilafranca, primer s’ha reunit a l’Ajuntament amb els membres de l’equip de govern; i posteriorment ha visitat les obres de soterrament de les vies, a l’alçada del carrer General Cortijo amb el passeig Rafael Soler. En aquest punt, l’alcalde de Vilafranca i els tècnics municipals han explicat al Conseller el procés de cobertura, i el que ha de ser un espai de 80.000 m2 que guanyarà Vilafranca un cop s’acabin les obres. De fet, com explicava l’Alcalde Marcel Esteve, el punt on es feia la trobada, el pont que ha d’unir el Poble Nou i la Girada a l’alçada del carrer General Cortijo, és la primera superfície nova d’aquesta llosa de cobertura.

Per la seva part el Conseller Nadal ha comentat que en la seva visita a Vilafranca s’ha interessat per aquestes obres de cobertura i el que han d’implicar per la capital penedesenca, ja que se suprimeix una barrera que separava dos barris de la vila. També, i parlant d’infraestructures, ha destacat que al voltant del pas de l’AVE per la comarca, Vilafranca aprofitarà per rehabilitar i millora l’actual estació de rodalies, i ha d’aconseguir la nova estació de regionals, per la qual la Generalitat també aposta.

Concretant més en infraestructures, Nadal va parlar de la C-15, l’eix diagonal que uneix Vilanova amb Manresa passant per Vilafranca i Igualada, i que es troba en fase de construcció en diversos punts. En aquest sentit el conseller ha afirmat que la licitació de la totalitat de la carretera es farà abans de finalitzar aquest any.

El peatge a l’ombra significa que és l’administració la que paga anualment el teòric peatge de la carretera, que per tant no repercuteix directament en els usuaris de la via.

El Conseller ha destacat també l’esforç que s’està fent des del Penedès per a ordenar la comarca a través del Pla Director, que en aquests moments està en fase de presentació. Nadal explicava que considerava que s’havia fet una bona feina fins ara per tal d’elaborar un projecte de planificació que permeti un creixement de la comarca sense malmetre el territori i tampoc ofegar els municipis.

Finalment l’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve ha afirmat que en les properes setmanes es podrà obrir al trànsit aquest vial que connectarà el poble Nou amb el barri de la Girada, i suprimirà una de les barreres urbanístiques més importants de Vilafranca. Esteve també va anunciar que l’ajuntament presentarà al Pla de Barris de la Generalitat la proposta per acollir-hi el barri de l’Espirall.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: