Divendres, 20 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Caixa fa treballs de recuperació forestal als parcs del Foix i d’Olèrdola

L’ actuació forma part de les accions previstes en el conveni de col·laboració entre l’ Obra Social de La Caixa i la Diputació de Barcelona que impulsa la conservació dels parcs naturals i

Al parc d’ Olèrdola, afectat per un incendi l’ any 2003, s’ estan recuperant zones de pi blanc i alzina. La reforestació passa per la selecció dels espais més adequats, l’ eliminació de la vegetació herbàcia i arbustiva i la plantació manual de plançons procedents de vivers seleccionats. Les feines van començar el passat desembre i finalitzaran aquest febrer.

Al Parc del Foix, l’ abandonament del bosc ha comportat que presenti un estat d’envelliment i acumulació de combustible preocupant de cara a la seva conservació. En aquest cas, els treballs se centren a Castellet i la Gornal i consisteixen en aclarir els boscos de pi blanc, podar els arbres seleccionats i eliminar les restes vegetals procedents d’ aquests treballs.

En aquests treballs de conservació del bosc, que van començar el passat octubre i acabaran al maig, hi participen col·lectius en risc d’ exclusió social.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: