Divendres, 20 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Penedès és la denominació d’origen que més va notar els efectes de la sequera per la baixada en l

La verema del 2005 no ha estat tan productiva com la de l’any anterior. Els pagesos catalans van veremar 375 milions de quilos de raïm, quan el 2004 n’havien collit 531 milions.

La diferència suposa un descens del 29%. La causa principal d’aquest mala collita va ser la sequera patida el 2005.

Aquesta és una baixada de producció molt elevada, perquè l’any 2004 va ser un any de molta collita. Si les xifres es comparen amb la mitjana habitual, també es produeix un descens però no tan pronunciat.

El director general de l’Incavi, Joan Aguado, apunta que les de Tarragona i del Penedès són les denominacions d’origen que més han patit la baixada de producció.

Les del Priorat, Montsant i Empordà-Costa Brava han aguantat una mica millor, encara que també van veremar menys raïm que el 2004. L’única zona on es va produir una lleugera pujada és la d’Alella.Joan Aguado apunta davant d’una menor oferta de raïm els preus tendeixen a créixer.El director general de l’Incavi apunta també que, malgrat el descens de producció, la qualitat dels vins i caves que s’elaborin a partir del raïm collit el 2005 serà òptima per la graduació aconseguida.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: