Divendres, 20 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La neu ha fet acte de presència a l’Alt Penedès, sense ocasionar problemes de circulació importants

Totes les carreteres de la comarca estan obertes a la circulació i , per tan , de moment es pot dir que la neu no ha ocasionat problemes greus de comunicació.

De matinada ha nevat amb força, el que ha deixat una capa fina de neu que emblanquit moltes zones altes de la comarca, com Sant Quintí, Ordal o Olèrdola, entre d’altres. També municipis com Sant Fe han vist quallar la neu però , el cert, és que no s’han registrat gruixos importants. A Vilafranca, tot i que al llarg del matí s’han vist força volves de neu, no ha arribat a quallar en cap moment. Dies com els d’avui provoquen comentaris ben diversos. Hi ha que disfruta amb el fred, com és el cas de Domingo Pérez, un veí jubilat de Vilafranca.En canvi d’altres persones preferirien que no nevés. Especialment els treballadors del sector de la construcció o de manteniment que han de treballar a l’aire lliure.La Direcció General d`Emergències i Seguretat Civil informa que, continua activada la fase d`emergència 1 del Neucat, ja que continuen les precipitacions en forma de neu en molt punts del nord-est del país i de la Catalunya central que poden mantenir-se fins a mitja tarda.

Segons el darrer butlletí del Servei Meteorològic de Catalunya , al llarg d`avui les precipitacions seran d`intensitat feble i localment moderada. La cota de neu al litoral i al prelitoral serà de 200 metres. Al llarg de la tarda la cota de neu pujarà fins els 400 m. a la meitat nord del litoral i prelitoral. A la resta de Catalunya la neu caurà a totes les cotes. A les zones baixes de l`interior es podran acumular fins a 5 cm de neu, i a les zones de muntanya mitjana fins a 15 cm.

Pel que fa a demà, les precipitacions seran d`intensitat feble i localment moderada i no es descarta alguna tempesta. D`altra banda durant tot demà, les pluges seran abundants i d`intensitat moderada a les comarques del nord-est, on puntualment es podran superar els 100 l/m2 en 24 hores. A més, no es descarta alguna tempesta local.

Davant d`aquesta situació, des de la Direcció General d`Emergències i el Servei Català del Trànsit es vol recordar que cal fer seguiment de les condicions meteorològiques a través dels mitjans de comunicació, així com dels consells de les autoritats que es puguin derivar d`aquest episodi de fred i de neu. Cal extremar les precaucions en cas d`haver d`agafar el cotxe.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: