Dissabte, 21 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Secretaria per a la Immigració del Departament de Benestar i Família de la Generalitat ha quadrip

La secretària per a la Immigració, Adela Ros, va reunir-se al Consell Comarcal de l'Alt Penedès per fer una trobada amb el Consell d'Alcaldes i fer-los arribar les propostes i programes en matèria d'acollida i integració de persones immigrades. Ros va destacar que al llarg del 2005 la secretaria per a la immigració ha destinat [...]

La secretària per a la Immigració, Adela Ros, va reunir-se al Consell Comarcal de l’Alt Penedès per fer una trobada amb el Consell d’Alcaldes i fer-los arribar les propostes i programes en matèria d’acollida i integració de persones immigrades. Ros va destacar que al llarg del 2005 la secretaria per a la immigració ha destinat a l’Alt Penedès més de 138.000 €, una xifra que gairebé quadriplica els recursos que s’hi van destinar el 2004. Així mateix, la voluntat és que aquestes quantitats puguin augmentar entre un 30-40% de cara a aquest 2006.

Ros va insistir en que a la nostra comarca, amb molts municipis petits, la promoció d’aquestes polítiques d’acollida han de ser impulsades des del Consell Comarcal, i que per això també havia vingut a explicar el programa integral d’acollida que es vol potenciar des de la Generalitat.

Aquesta integració, segons la Generalitat, s’ha de fer a través de potenciar l’acollida lingüística, amb cursos de català per a nou vinguts; i també cursos de formació de l’entorn, per tal que els qui arribin a Catalunya coneguin les obligacions i deures que hi ha.

En aquest sentit la secretària per a la Immigració comentava que a Catalunya avui en dia el 12’5% de la població és d’origen immigrat, i que per tal cal treballar com a una inversió també de futur per a la integració d’aquest col·lectiu. Ros apuntava també però, que cal dur a terme polítiques de sensibilització amb la població autòctona.

Aviat s’obriran les convocatòries de subvencions per a polítiques d’acollida, a les que recordem l’any passat l’Alt Penedès va rebre més de 138.600 €, que es van repartir 51.000 per el Consell Comarcal i 87.000 per a l’Ajuntament de Vilafranca. Els ajuntaments que poden accedir a aquests ajuts son els de més de 20.000 habitants, i també els Consells Comarcals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: