Divendres, 20 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Hospital comarcal va atendre l’any 2005 un total de 738 parts, i treballa per poder fer les proves

A la comarca l`índex de naixements ha crescut un 3%, potenciat principalment per l`augment de nombre de parts entre els immigtants, que ha estat superior al 20%

La tònica de la natalitat a la nostra comarca, pel que fa als parts que s’han atès a l’hospital comarcal de l’Alt Penedès, continua a l’alça com els darrers anys, però de forma més moderada. Segons xifres que ha facilitat el cap del servei de ginecologia de l’Hospital, el ginecòleg Ignasi Riog, l’any 2005 es van atendre 738 parts, el que representa un augment respecte el 2004 de poc més d’un 3%. L’augment, que es produeix també arreu de Catalunya, va de la mà sovint de l’augment de la població immigrant.

Roig ha comentat també que amb els pas dels anys els serveis d’obstetrícia han anat adaptant-se a les noves demandes i tendències, i que avui dia un part reclama i rep molta més atenció per part del personal sanitari. Per aquest motiu, també l’Hospital Comarcal ha anat fent aquests passos per estar al dia; i ha augmentat l’espai físic dedicat a l’atenció als parts, i també el nombre de professionals que hi treballen.

Entre els objectius de futur més immediats hi ha la reducció del nombre de cessaries i oferir la possibilitat de fer la prova de l’amniocentesi al mateix hospital.

Finalment Roig apunta que poc a poc sembla que l’índex de natalitat a tot Catalunya va pujant, després d’uns anys en que havia baixat de forma molt alarmant; i que s’està al voltant d’11 nadons per cada 10.000 habitants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: