Divendres, 20 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Prop de 200 genets i 50 carruatges han participat avui dels tradicionals tres tombs de Sant Antoni

Els actes en motiu de Sant Antoni d'avui diumenge han començat a les 10 del matí, amb l´esmorzar del carreter, a la Zona Esportiva. L´esmorzar ha servit per retrobar-se i per anar concentrant els cavalls i els carruatges. Fins a 200 genets i 50 carruatges participaven avui d'aquesta festa i s'anaven agrupant en aquest dinar [...]

Els actes en motiu de Sant Antoni d’avui diumenge han començat a les 10 del matí, amb l´esmorzar del carreter, a la Zona Esportiva. L´esmorzar ha servit per retrobar-se i per anar concentrant els cavalls i els carruatges. Fins a 200 genets i 50 carruatges participaven avui d’aquesta festa i s’anaven agrupant en aquest dinar de germanor. Aquest era un bon moment per veure els animals d’aprop i me´s tranquils, abans de dirigir-se en grup fins a la rambla Sant Francesc.

En aquesta trobda en motiu de sant antoni s’hi ha trobat participants veterans amb persones que per primera vegada han decidit batejar els seus animals.

Per exemple, aquesta és la primera vegada que Xavier Torrenyo porta la ina a batejar-se.

En canvi Jaume Morà ja fa tres anys que porta al seu cavall a batejar i des dels tres anys participa d’aquesta festa dels tres tombs. Si bé anys enere els animals eren indispensable sper al treball actualment moltes d’aquestes persones segueixen tenint animals però per decisió personal i com a una voluntat , més que per necessitat.

Rafael Hernández de Subirats portava avui el seu pony a batejar i és també un dels veterans d’aquesta festa

A les 12 del migdia, els carruatges i els genets han enfilat la carretera de Sant Martí i el carrer del Progrés, on es recollirà la bandera de Sant Antoni . Als volts de la 1 del migdia ha tingut lloc la benedicció dels animals i seguidament els 3 tombs a la Rambla, on els cavalls i ponys s’han unit en aquesta festa amb gossos, gats i altres animals domèstics, en aquesta festa.

A la Rambla, els Amants dels Cavalls han habilitat diferents punts de venda del típic tortell de Sant Antoni i els grallers Malvasia han amenitzaran la jornada, coincidint amb la ruta del xató.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: