Dissabte, 21 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Amb l’entrada de l’any acostumen també a produir-se pujades de preus de diferents articles, com ara

Les taxes municipals a Vilafranca han pujat de mitjana el 3`3%, excepte la brossa que ho farà un 6%

De cara a començar el nou any sempre es fan públics els valors de l’IPC i les dades de com afectarà a la pujada dels diferents preus. La inflació d’aquest 2005 que acabem de finalitzar se situa en el 3’3% de mitjana anual, i és una de les més altes dels darrers anys.

Aquesta dada és la que marca també el que pugen de mitjana la majoria de preus dels productes bàsics de consum, com per exemple el gas i l’electricitat . En aquests casos els augments seran importants, del 4’5% en el cas de l’electricitat i d’un 4’2% en el cas del gas. El butà també patirà una pujada important, del 10’3%, amb la qual cosa el preu de la bombona estarà en 11€ amb 24 cèntims.

Un altra índex que també es revisa aquestes dates és el Euribor, que serveix per regular les hipoteques. Aquest ha pujat també, amb la qual cosa les hipoteques que s’hagin de revisar en aquests mesos, patiran també un increment, sempre depenent de la quantitat i dels anys pendents de pagar.

Amb l’entrada d’any, també s’apliquen les pujades als peatges de les autopistes, tant les de titularitat de la Generalitat com les estatals.

Pel que a les que ens afecten més directament, pel seu pas per la nostra comarca, poden dir que el peatge de l’AP-7 de Martorell passarà dels 3€ que valia fins ara als 3’10, el que vol dir un augment del 3’33%. La barrera del Vendrell en aquesta mateixa autopista passarà del 2’35 € als 2’45, amb un increment del 4’25%.

Les pujades seran més fortes en les autopistes de titularitat de la Generalitat. A la C-32, els túnels del Garraf pujaran un 4’90%, arribant fins els 4’69€.

A Vilafranca per exemple la majoria de les taxes pugen aquest 3’3%, que se situaria en aquesta mitjana de l’IPC; excepte alguns serveis com el de la brossa que pujaria un 6%.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: