El nou enviat a Espanya de la prestigiosa guia de vins The Wine Advocate tasta aquests dies els vins i caves de la DO Penedès
Neal Martin ja ha passat pel Priorat entre el 21 i el 23 de febrer, on va tastar uns 145 vins. Dimarts es va dedicar a les DO catalanes que menys exporten: Alella, Terra Alta, Costers del Segre, Conca de Barberà, Pla de Bages, Empordà i Catalunya. Dimecres va ser el torn del Penedès.
Durant el matí, Martin ha estat concentrat a la sala de formació del Centre Àgora de Vilafranca, amb la única companyia d’una copa i el seu portàtil. En unes hores ha tastat una trentena de vins i caves a cegues i ha anotat les seves percepcions per després elaborar les puntuacions que apareixeran a la guia de vins més prestigiosa del món "The Wine Advocate".<br />Tot i que reconeix que encara ha de seguir tastant i visitant els cellers penedesencs per fer-se una idea clara de com són els vins i caves de la DO, Martin comenta que alguns dels productes que ha provat durant el mati l’han sorprès gratament.
Quan se li pregunta per la influència que pot tenir un article seu a la revista de Robert Parker, Martin ens explica que intenta no pensar-hi i que la seva feina es limita a descriure el que hi ha dins de la copa, mostrar quins vins li agraden i perquè els troba interessants.<br />Neal Martin està acompanyat en tot moment per la Núria Ruiz, de l’Associació Vinícola Catalana, que destaca la importància de la seva visita a Catalunya i la gran repercussió que poden tenir els articles que està preparant sobre la diversitat de vins catalans i sobre el Priorat en particular. Serà el primer cop que Catalunya sigui plena protagonista a The Wine Advocate. Ruiz comenta que la recuperació de varietats autòctones crida l’atenció d’aquests crítics.
La feina de Neal Martin al Penedès, que es completarà amb la visita a deu cellers de la zona, està generant molta expectació entre els professionals del vi i del cava. En aquest sentit, Ruiz afirma que s’han de mantenir molt concentrats per a ser totalment imparcials i elaborar la tasca de la millor manera possible.