Dissabte, 21 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La comunitat peruana de vilafranca celebra la festa patronal de la inmaculada virgen de la puerta

L’agrupació de peruans vilafranquins va participar en una jornada plena d’actes per tal de celebrar el dia d’aquesta verge venerada sobretot a la part nord del Perú.

L’esglesia de Sant Frances acollia dissabte el primer dels actes de la festa patronal de la virgen de la Puerta. El padre Ignació va celebrar la missa en honor a aquesta verge, venerada pels peruans.

La història de la verge es troba a la ciutat de Trujillo, l’any 1674 quan segons expliquen la verge va protegir-los de l’atac dels pirates holandesos, des de la porta de l’església d’aquesta població.

Tot i que la festa patronal de la verge es celebra el 14 de desembre, a vilafranca s’ha adelantat aquest cap de setmana. L’ Associacion de la hermandad de la virgen de la puerta de vilafrana del penedès ja fa sis anys que celebra aquest dia a vilafranca i actualment són mes de 400 persones les què participen en aquest acte.

En la missa d’honor així com en la processo que ahir fer la verge pels carrers del centre de la vila va estar acompanyada per les danzas de negritos y gitanos de Barcelona. La processó que va sortir del carrer de sant Pere va arribar fins al pavelló polisportiu on es va procedir a la benedicció de la verge i una tast de menjar típic peruà.

En l’acte també hi van ser presents l’alcalde de vilafranca Marcel Esteve, el diputat socialista Roberta Labandera axí com el consul del Perú i diversos representats d’associacions peruanes.

El grup folklóric Perú Ritmos i costumbres va representar alguna de les tanses folklòriques, seguidmaent es va poder veure l show de grup crioll fina estampa, la orquestra swing maker band de Jon Espejo i l’actuació del Vaquero de la Tecno- Cumbia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: