Divendres, 20 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Interior ha presentat a Vilafranca la campanya “dona tens dret a viure sense violència”

El departament d’Interior distribuirà 5.000 cartells en ambulatoris, instituts i comissaries informant que les dones tenen el dret a viure sense violència i que els Mossos les poden ajudar

La campanya pretén informar tota la població mitjançant 5.000 cartells que es distribuiran als instituts d’ensenyament, als centres d’assistència primària, a les comissaries i als ajuntaments de la disposició i preparació dels Mossos d’Esquadra, amb agents especialitzats als Grups d’Atenció a la Víctima que hi ha a totes les comissaries, per atendre totes les dones que pateixen violències. La campanya està emmarcada dins el Programa de Seguretat contra la Violència Masclista del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació. Aquest Programa lidera les actuacions estratègiques en el marc de la seguretat pública per a l’abordatge integral del fenomen de la violència masclista i, per aquesta raó, desenvolupa actuacions per assolir amb criteris d’excel·lència un model d’atenció policial a les dones que pateixen violència masclista a Catalunya. Alba Garcia parlava de quatre àmbits on es manifesta la violència masclista, concretament el de la parella, el familiar, el laboral i el social o comunitari.

Remarcava també que es donen casos en tots quatre àmbits, tot i que reconeixia que el de la parella és el que acostuma a causar més víctimes i recollir també més denúncies. Malgrat això, insistia en que els mecanisme s’activen amb la mateixa celeritat en qualsevol dels casos de violència masclista.

Entre els reptes importants destaca el desenvolupar un pla de formació que millori la preparació dels agents, ja sigui policia local o Mossos d’Esquadra, que actuen en aquests casos de violència masclista; i sobre tot també promoure l’estandardització a tot el territori català del model d’atenció a les dones que pateixen situacions de violència masclista.

La campanya pretén ser una iniciativa que doni a conèixer aquest model a tota la ciutadania, i per tant se’n fa una elevada difusió. Respon a la concepció transversal en la lluita contra la violència vers les dones on s’implica tots els operadors que configuren la xarxa social per a poder donar una resposta coordinada i eficaç en els casos de violència masclista. Els cartells inclouen una fotografia d’una dona jove acompanyada pel braç d’una mossa d’esquadra i en ell es poden llegir els eslògans: “Dona, tens dret a viure sense violència” i “Confia en nosaltres. Volem ajudar-te, podem protegir-te”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: