Pastisseries i forns de pa ja treballen per tenir a punt els tortells de reis
Per segon any consecutiu, sis establiments amagaran 12 joies d’or en dos dels seus tortells en el marc de la campanya dels tortells enjoiats de la Joieria Moner.
La nit de Reis i el dia 6 ja estan en tocar, i el postre estrella dels àpats d’aquests dos dies és sens dubte el tortell de reis. Enguany, el Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu que les vendes de tortells artesans superaran el milió a tot Catalunya. Unes xifres pràcticament iguals a les del gener de l’any passat. Pastisseries de Vilafranca, com la Bertran, amb més de 90 anys d’història, ja han posat en marxa l’obrador.
La pastisseria familiar espera fer un miler de tortells. Segons Ramon Bertran, la gran majoria són encarregats. Una tendència que ha augmentat els últims anys. També ho és el fet que la demanda és superior a l’oferta de tortells. Una situació comuna en els establiments artesanals, amb una capacitat de producció més petita.
La previsió és que el tortell de massapà i fruita torni a ser el més venut, però seguit molt de prop pel farcit de nata.
Des de la pastisseria es mostren, en general, contents de cara aquesta nova diada. Per ells és sempre satisfactòria.
Per segon any consecutiu, sis forns de pa i pastisseries també amagaran 12 joies d’or en dos dels seus tortells. Ho fan en el marc de la campanya dels tortells enjoiats de la Joieria Moner.
Des del Gremi de Pastisseria de Barcelona, es recorda que el tortell de Reis és un producte artesanal que comporta entre 6 i 8 hores de feina i es cou només unes hores abans de menjar-lo. Normalment la nit de Reis o el 6.