Divendres, 27 de desembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els dinars i sopars de Nadal aquest any es preparen amb més previsió

Enguany se segueix notant una fluctuació de preus per la inflació i, en el cas del peix, per la vaga de pescadors.

Les festes de Nadal són, per excel·lència, el moment de l’any en el que més dinars i sopars especials tenim. En poc dies mengem molt i plats ben contundents. Hem parlat amb alguns dels comerciants que més venen per aquestes dates. Peix, canelons i torrons són alguns dels productes estrella.

El peix i, sobretot, el marisc agafen força protagonisme a les taules durant les festes nadalenques. És per això que els peixaters es troben en plena temporada alta. El Josep Espín, copropietari de la Peixateria Joana, explica els productes que estan venent més aquests dies.

Els canelons també cobren protagonisme per Nadal i Sant Esteve i a Can Caneló les comandes es disparen. El responsable, Joan Ochoa, explica quins són els canelons que tenen més sortida.

Els dolços no falten tampoc a la sobretaula de Nadal. Els torrons, de tot tipus, sempre estan presents. Un dels comerços que ofereix torrons artesans tot l’any a Vilafranca és Torrons Garcia Sirvent. La seva gerent és la Montserrat Garcia i explica que estan notant que enguany la gent està comprant amb més previsió. Qui està sent previsor també és Can Caneló per evitar quedar-se sense racions com els hi va passar l’any passat.

Com està passant en els darrers anys, els preus fluctuen i per aquestes dates molts productes estan més cars. En el cas del peix ho atribueixen a la climatologia i a la problemàtica que pateixen els pescadors. En el cas dels torrons, Garcia assegura que la inflació no els ha afectat gaire en general excepte en el preu de la xocolata. Segons explica la gerent de Garcia Sirvent, el preu del cacau ha pujat un 125%.

Segons els comerciants, la clientela és tradicional i tendeix a comprar cada any els mateixos productes pels seus àpats nadalencs. Hi ha productes com el peix i els canelons que també es consumeixen al llarg de l’any i d’altres més de temporada com els torrons. Tot i que els artesans torroners també reivindiquen la seva desestacionalització.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: