Sitges dona el tret de sortida a la Ruta del Xató amb Roser Torras Morató com a ambaixadora
La Ruta del Xató permet unir gastronomia, turisme i cultura, durant els mesos hivernals a través d’un plat molt vinculat al territori pensat, també, per maridar amb vins de la DO Penedès
ilanova i la Geltrú, Sitges, Vilafranca del Penedès, el Vendrell, Calafell i també Cunit posen en marxa, un any més, la Ruta del Xato. La 28a edició d’aquesta experiència gastronòmica que barreja productes del mar i de l’horta s’ha presentat a Sitges i dona el tret de sortida a sis mesos d’activitat al voltant d’un dels plats més emblemàtics del territori.
La Ruta del Xató permet unir gastronomia, turisme i cultura, durant els mesos hivernals a través d’un plat molt vinculat al territori pensat, també, per maridar amb vins de la DO Penedès.
Aquesta edició de la Ruta del Xató compta amb la baixpenedesenca Roser Torras Morató com a nova ambaixadora que agafa el relleu a l’enòleg penedesenc Enric Roca. Torras és una persona reconeguda i molt influent en el món de la gastronomia i s’ha compromès a passar per totes les poblacions de la ruta per tastar la seva recepta.
El món de la restauració se suma a la proposta gastronòmica ja que els restaurants adherits ofereixen també aquest plat tradicional a les seves cartes durant la temporada. Els restaurants del territori que elaboren el xató amb l’autèntica recepta tradicional han rebut el certificat que ho acredita.
La inauguració de la Ruta del Xató marca el tret de sortida a sis mesos d’activitat al voltant d’un dels plats més emblemàtics de les comarques del Garraf, l’Alt Penedès i el Baix Penedès. Des de l’any 1997 la Ruta del Xató permet unir gastronomia, turisme i cultura, durant els mesos hivernals a través d’un plat i els seus maridatges amb vins de la DO Penedès.
Com a cloenda de la presentació els assistents tenien l’oportunitat de degustar les receptes de xató dels municipis participants en la ruta acompanyats dels vins de la DO Penedès.