Dilluns, 25 de novembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les zones afectades per la DANA continuen rebent suport des del Penedès

Les ADF del Penedès i el Garraf segueixen enviant voluntaris per ajudar a les tasques de neteja i ara hi han portat una potent bomba d’aspiració d’aigua de gran cabal cedida per la Mancomunitat.

La bomba és capaç d’absorbir 500.000 litres per hora. Aquesta potent màquina estarà tres dies traient aigua de garatges subterranis. El poble d’actuació preferent està sent Picanya, des d’on s’han coordinat totes les tasques. Després del primer contingent del cap de setmana, aquest dijous ja hi ha més d’un centenar de persones voluntàries i 37 vehicles de les ADF.

De moment s’ha actuat cada dia en tasques de buidatge de soterranis inundats, neteja de carrers amb aigua a pressió dels vehicles d’extinció d’incendis i tot tipus d’ajuda al veïnat amb eines manuals.

Xavier Moreno és voluntari de l’ADF Puig de l’Àliga de Santa Margarida i els Monjos.

A banda de les tasques de neteja per intentar recuperar la normalitat, les persones que viuen a la zona estan passant per moments molt durs en tots els sentits. Nounats, lactants, infants i adolescents són especialment vulnerables en aquestes circumstàncies. Per això, des de la Societat Espanyola d’Infermeria Neonatal (SEEN), l’Associació Espanyola d’Infermeria Pediàtrica (AEEP) i la Federació d’Associacions d´Infermeria Pediàtrica d´Espanya (FEDEAP) han emès un manifest conjunt demanant que es faci tot el possible per a protegir-los.

Leticia Bazo, presidenta de la Societat Espanyola d’Infermeria Neonatal, explica que s’ha d’intentar que els infants i adolescents tinguin espais segurs de relació i de joc, encara que les circumstàncies siguin molt difícils.

Pel que fa als nounats i als lactants, la SEEN ha emès també un manifest que promou «més que mai» la «zero separació» entre mare i bebè, prioritzant el contacte pell amb pell i la lactància materna.

A Vilafranca i a la resta de l’Alt Penedès també continuen les diferents iniciatives de recollida d’aliments i material per fer arribar a les zones afectades per part d’entitats, empreses i comunitats. Per les dificultats logístiques que suposa organitzar la rebuda de material, es recomana fer aportacions econòmiques a les organitzacions que estan treballant sobre el terreny.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: