Dilluns, 14 d'octubre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Vilafranca acollirà la segona Mostra del Llibre Penedesenc

Vilafranca acollirà la segona Mostra del Llibre Penedesenc

La Mostra, que celebra el dissabte 19 d’octubre, està organitzada pel Col·lectiu Mir Geribert, l’ajuntament de Vilafranca i la secció literària de l’Agrícol.

La convocatòria serà a la Rambla Nostra Senyora, on hi haurà parades de llibres, de llibreries, editorials i entitats del Penedès des de les 10h fins a les 20h.

Al llarg de tot el dia, més de 30 autors de les comarques del Penedès presentaran les seves últimes publicacions i participaran en xerrades organitzades al Fòrum Berger Balaguer en col·laboració amb Pinnae, que cedeix les instal·lacions de la seva fundació. La primera serà a les 11:30, precedida per la presentació del col·lectiu i la inauguració institucional de la mostra que s’haurà fet a les onze, i anirà a càrrec de l’historiador Marçal Diaz Ros. En aquest cas, tindrà per títol “Poblament al Penedès Medieval (segles X-XIII). A les 12:30, l’escriptora i narradora oral Lola Rojas farà l’espectacle i el taller de novel·la infantil “La Gea Flor de la Posidònia” destinada a públic familiar.

A la tarda, a les 17h, un altre conte infantil iniciarà els actes de la mostra en aquest cas amb la narradora Roser Serra que representarà la narració oral per a infants “La Tupinamburga a la vinya” i seguidament s’iniciaran els tallers d’il·lustració enquadrats dins el programa “Big draw” que s’estaran fent simultàniament en diferents punts de la vila. Finalment, a les 18h, es durà a terme una taula rodona sobre l’obra d’Àngel Guimerà coordinada per l’escriptor Pere Martí i Bertran en la qual participaran Ramon Bacardit, Neus Oliveras i Magí Sunyer.

S’ha de dir, d’altra banda, que al llarg de tota la jornada de la mostra, escriptors i escriptores del Penedès estaran firmant llibres a la parada del Col·lectiu Mir Geribert. També a la mateixa fira s’hi trobaran les parades de la llibreria L’Odissea, La Cultural, Ca la Madrona, Abacus, l’Institut d’Estudis Penedesencs i l’editorial Andana que vendran llibres d’autors i autores del Penedès i de temes relacionats amb el Penedès o que en parlin.

L’objectiu d’aquesta segona Mostra del llibre Penedesenc és donar a conèixer la gran producció literària que hi ha a les comarques del Penedès biennalment i que tant els autors com els lectors prenguin consciència del territori compartit. El col·lectiu Mir Geribert està format per escriptors de l’àmbit territorial penedesenc units amb la intenció de promoure la literatura creada en aquest espai. Els uneix la voluntat de promoure la cultura com un “element imprescindible de la vida de les persones”, a través la literatura o de qualsevol expressió artística.
La mostra s’ha organitzat juntament amb el Servei de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca de Penedès, que és una de les institucions que donen suport a la iniciativa i de la secció literària de l’Agrícol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: