Divendres, 4 d'octubre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Verds i Xicots ja ho tenen tot a punt per al Concurs de Castells de Tarragona

Castellers de Vilafranca volen revalidar la victòria diumenge i els Xicots completar la clàssica de 8 en la jornada de dissabte

Aquest cap de setmana es du una nova edició del Concurs de Castells de Tarragona, la 29ena, que viurà el seu punt àlgid la jornada de diumenge, on es veuran les cares les 12 millors colles del panorama casteller.

Els Castellers de Vilafranca, guanyadors de l’última edició del Concurs, són un dels favorits d’endur-se el títol. En l’assaig de dimecres, ple de gom a gom, van fer una prova fins a setens de 3d10fm, també el 4d10fm fins a sisens, amb totes les manilles dalt, i el 9d9f també fins a sisens i també el 4d9f i l’agulla fins a sisens. També van repartir més de 600 samarretes i polseres per a les persones que vulguin acompanyar a la colla a la TAP amb samarreta, un dels requisits que ha posat l’organització enguany. El cap de colla, Àngel Grau explica que estan treballant moltes cartes per poder guanyar de nou.

Els Verds demanen sobretot la col·laboració en l’assaig d’aquest divendres per fer bones proves i també diumenge a la Tarraco Arena Plaça, on esperen veure bona part de la graderia de color verd.

Per la seva banda els Xicots de Vilafranca participaran en la jornada de dissabte, que començarà a dos quarts de cinc de la tarda amb 18 colles. Els vilafranquins actuaran en 16è lloc i si volen actuar en solitari hauran de provar un castell igual o superior al 3d8.

Els vilafranquins han realitzat un vídeo motivacional que ha aconseguit captar l’atenció de bona part de la seva comunitat i dissabte seran unes 350 persones entre camises i samarretes. El que volen fer és tres i quatre de vuit i torre de 7.

González apunta que han estat treballant molt la gestió emocional i nervis de la colla i que encara no ha decidit amb quin castell sortirà perquè vol veure com va l’assaig d’aquest divendres, però arriben preparats per fer castells en les cinc rondes.

Tant la jornada de dissabte com la de diumenge es podran seguir en directe per Penedès Televisió i també a Ràdio Vilafranca. A més, des de la plaça es podrà seguir la retransmissió per ràdio a través del 107.8 i, qui ho prefereixi, també pot seguir les diades a través de la Xarxa Més.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: