Divendres, 4 d'octubre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UASAVP denuncia que no poden alimentar els gats de la colònia de la residència Mare Ràfols

L’ajuntament respon que la darrera convocatòria d’ajuts va quedar deserta al no presentar-se cap entitat animalista.

L’associació animalista UASAVP que s’encarrega de la colònia de gats situada a les instal·lacions de la Residència Mare Ràfols denuncia que l’Ajuntament no els proporciona prou diners per alimentar i tenir cura dels animals. El president de l’entitat, David Torres, ha dit, en declaracions a Penedès TV i Ràdio Vilafranca, que el consistori els atorga anualment una subvenció de 700 euros però que, «havent d’alimentar una seixantena de gats, els diners s’esgoten en un mes i mig».

Assegura que la situació actual és preocupant perquè no tenen per donar de menjar els felins. Creuen que caldria un ajut d’uns 5000 euros anuals per cobrir totes les necessitats de la colònia. Però el que demanen, ara per ara, és solucionar el problema actual.

A UASAVP creuen que els diners s’haurien de concedir trimestralment i no d’un any per l’altre. A banda de l’alimentació, diu Torres, cal cobrir les necessitats veterinàries i per això proposen crear la figura d’un veterinari municipal que «ajudaria a reduir els abandonaments».

D’altra banda, hem contactat amb l’ajuntament de Vilafranca i ha respost que al mes de maig es va obrir la convocatòria pública anual per a la concessió d’ajuts i subvencions a les entitats animalistes sense ànim de lucre i se’n va informar a totes elles perquè poguessin presentar-s’hi. Cap entitat es va presentar a la convocatòria i va quedar deserta. Davant d’aquesta situació, des del govern municipal s’ha optat per treure una segona convocatòria que s’obrirà properament. El consistori afegeix que la primera convocatòria no va sortir fins al mes de maig, per no perjudicar l’entitat UASAVP, que encara no havia finalitzat el procés de justificació de la subvenció que se li va donar l’any 2023.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: