Dilluns, 14 d'octubre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Setmana variable amb temperatures més altes de l’habitual

Setmana variable amb temperatures més altes de l’habitual

Dimarts arribarà un canvi significatiu, amb pluges que arribaran amb certa intensitat a partir del migdia.

La setmana comença al Penedès amb un dilluns de transició, caracteritzat per un temps variable abans de l’arribada d’una nova pertorbació i possibles pluges. El cel es presentarà mig ennuvolat,  al llarg del dia, amb la presència de pols en suspensió, que encara acentuarà més la sensació calor al migdia, ja que les temperatures es mantindran entre 8 i 9 ºC per sobre de la mitjana climàtica.

Dimarts, el plat fort de la pertorbació

Dimarts arribarà un canvi significatiu en la meteorologia, ja que s’espera el plat fort de la pertorbació que s’ha anat anunciant durant els últims dies. A partir del migdia, les pluges començaran a generalitzar-se, i podrien ser localment intenses en alguns punts del territori.

Mapa de previsió per a dimarts.

Davant d’aquesta previsió, el Meteocat ha activat avisos per alertar sobre la possibilitat de fortes precipitacions. Aquestes pluges no només aportaran aigua a la terra, sinó que també tindran un efecte positiu en la qualitat de l’aire, ja que les precipitacions ajudaran a netejar el cel de la pols sahariana que s’ha acumulat recentment.

Mapa d’avís del Servei Meteorològic de Catalunya per intensitat de pluja.

Plugims fins divendres

Serà a partir de la nit quan aquestes comencin a disminuir. Tot i així, el dimecres el temps no acabarà de de fer net del tot, ja que encara podríem experimentar algunes restes de pluja. De cara a dijous i divendres, els models apunten la possibilitat d’alguna gotellada, molt més residuals I dèbils, però amb el domini majoritari del sol.

Mapa de previsió general per a dimecres.

Amb tot això, les temperatures també experimentaran una baixada significativa, però malgrat la disminució, els termòmetres continuaran situant-se per sobre del que seria habitual per a aquestes dates de l’any. Això significa que, tot i la refrescada, caldrà esperar fins al cap de setmana per tenir altre cop temperatures de trador avançada, però amb un temps més estable.

Mapa de previsió a mitjà termini.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: