Dijous, 17 d'octubre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’aproven inicialment les ordenances fiscals de Vilafranca amb l’aplicació de l’IPC del 2’9%

El punt més destacat del Ple ordinari de l’Ajuntament de Vilafranca del mes d’octubre, celebrat aquest dimarts al vespre, era el de les ordenances fiscals per al 2025.

La regidora d’Hisenda, Lourdes Sánchez, va recordar la importància de l’acord, perquè suposa un 60% dels ingressos corrents. L’objectiu és mantenir la qualitat dels serveis, sense incrementar la fiscalitat als ciutadans, i per això la proposta general és d’aplicar l’IPC. Però s’acorden algunes bonificacions per incentivar l’activitat comercial i l’oferta de pisos de lloguer.

La regidora de VeC, Montse Romagosa, avançava el suport a la proposta perque, deia, han aconseguit avançar en les seves propostes de fiscalitat més justa, verda i feminista.

En nom de la CUP, Marta Soler, explicava que és adequada l’aplicació de l’IPC i que han pogut negociar amb el govern bonificacions per afavorir el comerç de proximitat.

Per part d’ERC, Ramon Vilomara, retreia al govern la manca de ganes de dialogar amb el seu grup. Considerava que el govern s’ha prés les ordenances com un tràmit i avançava que presentaran propostes en el periode d’al.legacions.

I el portaveu de Junts, Aureli Ruiz, també considerava lògica l’aplicació de l’IPC. respecte a les bonificacions acordades entre el govern i la CUP Ruiz mostrava alguns dubtes sobre la seva viabilitat i apostava per propostes sobre l’activitat econòmica.

Per cloure el debat l’alcalde, Francisco Romero, posava en valor la feina feta per ajustar l’increment a l’IPC i remarcava que les ordenances són el pas previ per a l’elaboració del pressupost.

Així l’aprovació inicial de les modificacions de les ordenances fiscals per a l’exercici 2025 es va fer amb els vots a favor del PSC i VeC, i amb les abstencions de Junts, ERC i CUP.

En el transcurs del Ple d’aquest dimarts, a l’apartat de mocions se’n presentava una de forma conjunta entre els grups de Junts i ERC, per a l’impuls del comerç a Vilafranca.
En l’apartat de resolució es proposaven diverses propostes , com promoure millores urbanístiques i d’il.luminació de carrers, l’oferta d’aparcaments, o el suport al comerç per desenvolupar campanyes. En la defensa de la moció la regidora republicana, Gemma Urgell, assenyalava que Vilafranca està en hores baixes i retreia al govern que en 15 mesos no hagués presentat cap mesura per promoure el comerç.

Per part de Junts, Olga Cuesta, reclamava mesures urgents. I preguntava perquè no s’han utilitzat encara els 50.000€ de suport al comerç previstos en el pressupost d’aquest any. La regidora de VeC, Montse Romagosa, es mostrava sorpresa amb les exigències de Junts, recordant que fins fa poc estaven al govern i es mostrava favorable a la moció per potenciar el comerç local. També Marta Soler de la CUP anunciava el vot favorable a la proposta insistint en la necessitat de millorar els aparcaments dissuasoris a les entrades de la vila. La regidora de Comerç, Lourdes Sánchez, responia explicat les gestions dutes a terme per govern amb el sector, recordava la creació de la Taula del Comerç i apuntava que s’avançarà cap un consell amb participació dels agents implicats.També avançava que s’ha acordat l’aportació de 20.000€ a Vilafranca Activa per la posada en marxa d’un rasca durant la campanya de Nadal. I també l’alcalde, Francisco Romero, explicava que des del govern s’està duent a terme accions que ja es contemplaven en el seu programa electoral i que s’encaminen a revitalitzar el comerç local.
Al final la moció es va aprovar amb el suport de tots els grups municipals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: