Divendres, 4 d'octubre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Famílies de l’Espirall volen matricular en bloc al Pau Boada per lluitar contra la segregació

Han organitzat una xerrada pel 17 d’octubre per donar a conèixer el projecte de l’escola i animar a més pares i mares

Un grup de pares i mares del barri de l’Espirall de Vilafranca s’han posat d’acord per matricular els seus fills i filles en bloc a l’escola Pau Boada el curs que ve, concretament a I-3. Ho fan per lluitar contra la segregació escolar.

L’escola Pau Boada és un centre anomenat d’alta complexitat, o sigui, amb un gran nombre d’alumnes vulnerables ja sigui per criteris socioeconòmics o perquè la majoria són de famílies nouvingudes. Ara un grup de famílies volen matricular de forma conjunta els seus fills al centre i, en aquest cas, són famílies no vulnerables que han aparcat perjudicis, han volgut conèixer el projecte educatiu, els hi ha agradat i volen que els seus fills hi estudiïn.
Des de fa dos cursos el govern deixa a les famílies matricular-se, en grup, en escoles i instituts de complexitat alta amb el que s’anomena la «preinscripció singular» i, a canvi, tenen garantida una plaça al centre. És el cas de Carlos Bladé i Gemma Beltran, que viuen a 200 metres del Pau Boada. Gemma Beltran creu que cal canviar les coses a l’escola per tenir un barri més integrat

El que han fet és crear un grup d’Instagram anomenat ‘Famílies per l’Espirall’ on donen tota la informació del que pretenen.

Des de l’escola, el director, Joan Manuel Paños reconeix que els va sorprendre que una família no nouvinguda s’interessés per l’escola perquè normalment els jutgen sense ni tan sols anar a les portes obertes.

El director destaca que les escoles de l’Espirall són el futur del barri i, per tant, cal educar en la convivència. Des del grup d’Instagram de Famílies per l’Espirall s’ha organitzat una xerrada pel 17 d’octubre, a la mateixa escola, on presentaran el seu projecte i faran una crida a que més famílies s’hi puguin unir.

Totes aquelles famílies a qui els interessi posar-se en contacte amb el grup impulsor de la matrícula en grup al Pau Boada, només cal que enviïn missatge per Instagram o truquin a l’escola.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: