Divendres, 18 d'octubre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Èxit uneix oferta formativa i teixit productiu en la 1a Fira de les Professions del Penedès

Èxit uneix oferta formativa i teixit productiu en la 1a Fira de les Professions del Penedès

Durant tres dies, el pavelló firal de Vilafranca, amb gairebé 3.000 metres quadrats d’exposició, acull Èxit, la Fira de les professions del Penedès.

La Fira de les Professions del Penedès, Èxit, està tenint lloc aquests dies 17, 18 i 19 d’octubre a Vilafranca amb la voluntat d’ajudar els i les visitants a descobrir vocacions o interessos per orientar el seu futur formatiu i professional. Hi participen 33 empreses i 12 centres formatius tot posant en relació els diferents estudis que s’imparteixen al Penedès amb les necessitats del teixit productiu d’aquest territori. El públic principal de la fira estan sent els estudiants de 3r i 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius, tot i que Èxit té un caràcter obert i també s’adreça a joves que han abandonat els estudis, persones que volen ampliar o diversificar la seva formació, que estan interessades a fer un canvi de rumb professional o que busquen feina.

La Júlia fa 4t d’ESO a l’Institut Alt Penedès de Vilafranca. En el seu cas, té la idea de fer el batxillerat científic.

Èxit és fruit de les inquietuds de la Taula de la Formació Professionalitzadora, que integra una quarantena d’agents educatius i empresarials de l’Alt Penedès. Ho recorda la directora de l’Institut Eugeni d’Ors, Verònica Arrufat.

L’Eugeni és present a la fira amb diverses propostes, com un estand amb presència dels diferents cicles formatius que imparteixen. El cap d’estudis de Cicles Formatius és Ricard Fort.

La docent de Gestió i Finances i coordinadora d’FP Dual de l’Eugeni, Susana Vázquez, explica que la presència d’alumnat als estands ajuda a connectar amb els visitants.

Pel que fa a les empreses, els seus estands busquen atraure l’atenció dels joves estudiants i d’altres persones que estiguin interessades en els llocs de feina que ofereixen. Domingo Lopera és el responsable de Recursos Humans d’Agromillora.

Una altra de les empreses presents és Elèctrica Güell. Al seu estand a la fira hem pogut parlar amb alguns dels treballadors de diverses àrees de l’empresa, com l’Albert i el Joan, sobre aquesta iniciativa.

Per la seva part, l’Eloi comenta que, a vegades, no cal tenir una vocació molt marcada des de jove per trobar interessant una feina.

La fira compta amb un espai de xerrades i tallers, com la que tenia lloc aquest dijous sobre l’aplicació de la IA al màrqueting digital; també un espai d’orientació i el bus Transitar de la Diputació de Barcelona, entre d’altres.

L’entrada a Èxit, la Fira de les professions del Penedès és gratuïta. Tota la informació es pot consultar a la pàgina web exit.vilafranca.cat i al compte d’Instagram @firaexit.

Comentaris

Fer un comentari:

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: