Els Vinari premien un vi del Priorat i un escumós de Corpinnat
Els Vinari premien l’Ànima de Cal Pagès 2019, un vi negre del Priorat, i l’escumós Reserva Familiar 2014 de Sabaté i Coca, amb segell Corpinnat.
Els Premis Vinari van reunir divendres mig miler de persones del sector vitivinícola català al Teatre Casal de Vilafranca en l’acte de lliurament dels guardons de la seva 12a edició. En una gala conduïda pel Mag Lari, els Vinari van premiar com a millor vi català l’Ànima de Cal Pagès, un vi negre de carinyena amb Denominació d’Origen Qualificada Priorat del celler L’Antic Magatzem. Als escumosos, la millor puntuació dels Vinari l’obtenia el Reserva Familiar 2014 de Sabaté i Coca, un monovarietal de xarel·lo amb segell Corpinnat.
Pel que fa a la resta del medaller, s’han repartit medalles d’or i plara, així com grans ors a diversos productes repartits en 14 categories. La DO Cava, amb gairebé un centenar de medalles, segueix capitalitzant bona part dels guardons a la categoria d’escumosos. La DO Penedès i la DO Terra Alta han recollit una trentena de medalles cadascuna.
El Premi a la Trajectòria Professional en el món del vi ha estat per a Agustí Torner, boter i antic propietari de la Boteria Torner de Vilafranca. Vins El Cep ha obtingut el Premi Vinari Nissan al millor Projecte Ecològic mentre que la tècnica de l’empapat de Llopart ha rebut el premi Banc Sabadell a la Iniciativa Innovadora. Castell d’Or ha repetit com a Millor Celler Català. La Col·lecció Vinerel·les d’Altavins Viticultors ha rebut el Premi Vinari Gràfiques Varias a la Millor Etiqueta i el projecte de vinyes de Torre Lluvià, el Premi AGBAR a la recuperació de vinyes.
Foto: Jordi Play/Vadevi