Dijous, 24 d'octubre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El nou Vinseum suma una obra de Jaume Plensa a la seva exposició estable

La galeria Palmadotze ha cedit per dos anys al Vinseum l’obra ‘Home de vidre VII’ de Plensa, un dels artistes catalans contemporanis més reconeguts arreu del món.

L’obra està formada 9 contenidors de vidre bufat que prenen forma del cap, del tors i de les extremitats del mateix artista i que contenen una petita quantitat de líquid al seu interior que simula la sang, element associat de fa milers d’anys a la cultura del vi occidental a través del ritual religiós.

Des de Palmadotze destacaven l’important paper que tindrà l’obra en el nou museu.

Per la seva banda, l’alcalde Francisco Romero, elogiava la figura de Jaume Plensa i la seva rellevància a nivell internacional.

‘Home de vidre VII’ formarà part de l’exposició permanent del Museu de les Cultures el Vi de Catalunya, dins el darrer dels seus àmbits, que és el de ‘L’Esperit del vi’ i estarà ubicada junt a una selecció d’obres d’art de noms rellevants de l’art contemprani que posen la seva particular mirada sobre la tradició de la vinya i el vi, com Albert Ràfols-Casamada, Joan Brossa, Josep Guinovart, Joseph Beuys o Eulàlia Valldossera.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: