Dijous, 10 d'octubre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Ferragut i l’Elisenda viatgen a Barcelona en el marc de l’exposició dels 600 anys de gegants

El Ferragut i l’Elisenda viatgen a Barcelona en el marc de l’exposició dels 600 anys de gegants

El diumenge 20 d’octubre serà el gran dia de la trobada, amb la participació de més de 100 figures històriques i centenàries.

Els Gegants de Vilafranca viatgen a Barcelona per participar en l’Exposició i Trobada de Gegants Centenaris i Històrics de Catalunya, que se celebrarà del 12 al 20 d’octubre en el marc dels 600 anys de gegants a la ciutat i al món. L’exposició, que tindrà lloc al Born Centre de Cultura i Memòria (Born CCM), reunirà més de 100 gegants, convertint-se en la mostra d’imatgeria festiva més gran feta fins ara.

Entre les figures destacades hi seran el Ferragut i l’Elisenda de Vilafranca, juntament amb gegants de poblacions com Solsona, Reus, Mataró i Vilanova i la Geltrú. L’exposició es podrà visitar del 12 al 19 d’octubre, de 10 a 20 h (dilluns tancat). Es tracta d’un esdeveniment excepcional, ja que per primera vegada s’ha aconseguit reunir la majoria de gegants centenaris de Catalunya, incloent-hi figures que per protocol o conservació rarament surten dels seus municipis.

El diumenge 20 d’octubre serà el gran dia de la trobada. A partir de les 10 h, els gegants es concentraran a la plaça Comercial, on a les 11 h s’iniciarà una mostra de balls coreografiats. A les 11.30 h, començarà la cercavila, encapçalada pels Gegants de la Ciutat de Barcelona, que fan d’amfitrions en aquesta celebració, en la qual també es commemoren els 600 anys del Gegant de la Ciutat, documentat al 1424. La jornada acabarà a la plaça de Sant Jaume amb l’entrada de les colles participants i el ball de cloenda dels Gegants de la Ciutat, cap a les 13.30 h.

Aquest esdeveniment marcarà un punt d’inflexió en el món geganter, ja que hi participaran gegants que, per motius de conservació o tradició, no han sortit del seu municipi en dècades, així com figures declarades Elements Festius Patrimonials d’Interès Nacional i Bé Cultural d’Interès Nacional.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: