Dilluns, 14 d'octubre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El ‘cometa del segle’ ja és visible al Penedès: quan i ơn es podrà veure?

El ‘cometa del segle’ ja és visible al Penedès: quan i ơn es podrà veure?

Els dies de màxim esplendor són del 12 al 17 d’octubre; a partir d’aleshores, el cometa es veurà amb menys intensitat.

Aquest mes d’octubre, el cel del Penedès oferirà un espectacle astronòmic excepcional amb l’arribada del cometa C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS), conegut com el ‘cometa del segle’. L’astre es podrà veure des de diverses localitats de la comarca, i s’espera que sigui una visió memorable per als amants de l’astronomia i per a tots aquells que vulguin gaudir d’un moment especial.

El cometa, detectat per primera vegada el gener de 2023 pels experts de l’observatori xinès Zijinshan i confirmat posteriorment pel sistema ATLAS, prové del Núvol d’Oort, una regió llunyana del sistema solar a més d’un any llum de la Terra. La seva brillantor excepcional ha captivat l’atenció de curiosos arreu del món, ja que serà visible a simple vista sense necessitat de telescopi.

Quan i com observar el cometa des del Penedès

Els dies propers seran els millors per observar el cometa des del Penedès, mirant cap a l’horitzó oest just després de la posta de sol. Els dies de màxim esplendor són del 12 al 17 d’octubre; a partir d’aleshores, el cometa es veurà amb menys intensitat. El cometa es podrà veure fàcilment gràcies a la seva intensitat lluminosa, que el fa destacar al cel nocturn. Per aquells que busquen una experiència més immersiva, es recomana l’ús de binocles o telescopis per apreciar millor els detalls de la seva cua i estructura.

Un espectacle natural que no et pots perdre

Aquest esdeveniment serà un dels fenòmens astronòmics més destacats de l’any, i és una oportunitat única per observar un objecte provinent de les regions més remotes del sistema solar. Els paisatges del Penedès, amb els seus espais oberts i zones rurals, oferiran una ubicació perfecta per gaudir del ‘cometa del segle’ en tota la seva esplendor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: