Divendres, 4 d'octubre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Creix la demanda d’extraescolars, que també cada cop més ocupen la franja del migdia

Totes les associacions de pares i mares destaquen que la seva feina és totalment altruista i agraeixen la col·laboració de tothom per donar-los un cop de mà.

Nou de cada deu alumnes espanyols d’entre 6 i 16 anys fan alguna activitat extraescolar, ja sigui a l’escola o en altres centres, segons dades del Ministeri d’Educació. La demanda d’aquestes activitats, doncs, no para de créixer sobretot per temes de conciliació familiar.

Segons els experts, les activitats extraescolars tenen un paper rellevant en el desenvolupament dels infants perquè els ajuden a descobrir interessos i potencialitats mentre els afavoreixen l’autonomia, l’autoestima i el màxim desenvolupament de les seves capacitats. Des del Baltà i Elias el responsable d’aquestes activitats, Ernesto Ginebra, apunta que al centre, a banda d’expressió corporal, multiesports, bàsquet, futbol i escacs, enguany com a novetat ofereixen per exemple ioga per als infants. Ginebra comenta la necessitat d’adaptar-se a la voluntat de les famílies.

Per la seva banda, des de l’escola Estalella i Graells han obtingut més de 150 inscripcions per a la desena d’extraescolars que ofereixen, que reparteixen en els horaris de tarda i, cada cop més, també de migdia per poder aprofitar més la franja escolar. El president de l’AFA, Jesús Marchán, explica també la importància d’oferir les extraescolars a través d’empreses especialitzades del territori.

A l’escola Dolors Piera van començar a organitzar les extraescolars ja fa mesos per oferir activitats ben variades i de qualitat, amb enquestes prèvies a les famílies per poder saber les necessitats que tenien. Una de les coses que van veure és que hi havia molts pares i mares que portaven als seus fills a les extraescolars educatives fora de l’escola.

Des de l’escola apunten que enguany una de les extraescolars estrella torna a ser el futbol i destaquen la novetat de l’esgrima, que fan amb col·laboració amb l’escola d’esgrima de Vilanova. Tot plegat per intentar també donar un cop de mà a les famílies amb la conciliació.

Totes les associacions de pares i mares destaquen que la seva feina és totalment altruista i agraeixen la col·laboració de tothom per donar-los un cop de mà.

Cada cop són més doncs les escoles que opten per la professionalització de les extraescolars per tal de poder oferir activitats que no només ajudin a conciliar a les famílies sinó fer-ho oferint activitats de qualitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: