Diumenge, 13 d'octubre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Ana Morales rep el Premi Nacional de Dansa 2022 en la modalitat d’interpretació

Ana Morales rep el Premi Nacional de Dansa 2022 en la modalitat d’interpretació

La bailaora vilafranquina Ana Morales ha rebut el Premi Nacional de Dansa (modalitat Interpretació) corresponent al 2022.

El jurat ha proposat la concessió d’aquest guardó a Ana Morales “per la seva capacitat per crear universos diferents a cadascuna de les interpretacions que aborda, en una incansable recerca personal, arriscada i valenta”. El jurat també ha destacat “el caràcter orgànic del seu moviment”, tret que posen en relleu en treballs com ‘Sin permiso’, ‘En la cuerda floja’ y ‘Peculiar’.

Morales ha rebut el reconeixement a l’hora que el coreògraf Andrés Martín, en la modalitat de creació. Aquests premis, que concedeix anualment el Ministeri de Cultura i Esport, estan dotats amb 30.000 euros cadascun.

Els premis

Els Reis han fet entrega dels Premis Nacionals de Cultura corresponents a les edicions de 2022 i 2023, guardons amb què el Ministeri de Cultura distingeix anualment personalitats del món de la cultura en els seus diversos gèneres i modalitats. L’acte ha tingut lloc aquest dijous al Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofía, a Madrid.

A la cerimònia de lliurament han intervingut el ministre de Cultura, Ernest Urtasun i, en representació dels premiats del 2022, l’autor Luis Landero, Premi Nacional de les Lletres Espanyoles; i dels guardonats el 2023, l’artista Teresa Lanceta, Premi Nacional d’Arts Plàstiques. A més, l’acte ha comptat amb la interpretació musical de Rodrigo Cuevas, Premi Nacional de les Músiques Actuals 2023. Ha clausurat la cerimònia de lliurament el Rei Felip VI.

Biografia

Ana Morales (Barcelona, ​​1982) és una de les màximes representants de l’anomenada generació d’artistes “revolucionaris” del flamenc. Va començar a ballar al barri de l’Espirall, on vivia de petita. Va iniciar els seus estudis de dansa al conservatori de Barcelona i als 16 anys es va traslladar a Sevilla becada durant tres anys per la Companyia Andalusa de Dansa (dirigida i coordinada per José Antonio Ruiz), on continua la seva formació de flamenc. Fa classes amb professors com Rafael Campallo, Alejandro Granados, Juana Amaya, Eva Yerbabuena, Isabel Bayón i Andrés Marín, entre d’altres.

Més informació

Comentaris

Fer un comentari:

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: