Dimecres, 25 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Veïns presenten al·legacions per frenar el procés urbanístic del barri de Font-rubí de dalt

L’ajuntament respon que el planejament està aprovat des de l’any 2000 i “aturar-lo seria prevaricar”.

Veïns i veïnes de Font-rubí han iniciat una campanya de mobilització i denúncia contra el projecte anomenat UA1, que preveu la urbanització del barri conegut també com del Balcó del Penedès. Es tracta d’una proposta que preveu la construcció de set cases adossades en els terrenys on antigament se situava l’escola del poble, just davant de l’església parroquial de Sant Feliu i Sant Pere. En aquest sentit, els veïns han presentat al·legacions a l’Ajuntament de Font-rubí amb l’objectiu d’aturar el procés d’urbanització, i han iniciat la campanya Salvem Font-rubí, a través de la qual denuncien el procediment d’aprovació del projecte per part del consistori, i demanen preservar aquest indret emblemàtic de la comarca de l’Alt Penedès. Mariaje García és una de les veïnes del nucli i explica els inconvenients què suposaria la construcció d’aquests nous habitatges.

Per la seva banda, l’alcalde de Font-rubí, Xavier Lluch, també s’ha pronunciat al respecte tot recordant que és un planejament que es va aprovar l’any 2000 amb el suport de tots els grups polítics.
Un altre dels veïns en contra d’aquest planejament, el Toni Tarrido, afegeix que al 2010 va sorgir una altra llei sobre urbanisme que derogava les normatives anteriors però, segons diu, «no s’ha treballat correctament». Els veïns també denuncien que l’Ajuntament va publicar el projecte el 8 d’agost, en ple període vacacional, i sense aclarir-ne els detalls al ple municipal.

Lluch matissa i diu que el que es va aprovar fa un any és l’estudi de detall de les edificacions que s’han de construir. I afegeix que si ara s’aturés el procés «s’estaria cometent un delicte de prevaricació». En el que sí es compromet l’ajuntament, diu, és en assegurar-se que les cases vagin en consonància amb el paisatge de la zona.

Des de la plataforma Salvem Font-rubí volen que es procedeixi a la redacció d’un pla urbanístic tenint en compte les lleis esmentades i amb la promoció d’un procés participatiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: