Dissabte, 28 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una alumna de Vedruna Vilafranca guanya el concurs estatal de ciència Eureka Divulgadors

L’estudiant Clara Bosch ha estat la guanyadora amb un article sobre la nanotecnologia i la lluita contra la sequera.

L’alumna de l’escola Vedruna Vilafranca Clara Bosch ha resultat guanyadora en la categoria de 3r i 4t d’ESO del concurs científic Eureka Divulgadors, organitzat per la International Science Teach Foundation (ISTF). La Clara ha impressionat el jurat amb un article sobre l’ús de la nanotecnologia per combatre la sequera. Un dels reptes més urgents en l’àmbit mediambiental.

Aquesta ha estat la primera edició del concurs, que té abast estatal i té com a objectiu principal promoure la divulgació científica entre els joves. Segons Bosch, el seu ha estat un treball laboriós, però no complex.

L’entrega del premi ha tingut lloc aquest dimecres. Un acte, que no s’han volgut perdre professors, companys de classe i els pares de la Clara. També han estat presents Jaume Tormo i Mònica Martín, en nom de l’ISTF.

Abans de rebre el premi Eureka Divulgadors, la Clara es mostrava contenta pel treball fet i l’esforç emprat en fer l’article. No amagava, però, la sorpresa en el moment que va conèixer que era la guanyadora.

El jurat, format per investigadors, professors i divulgadors, ha destacat que el concurs ofereix un espai per fomentar el pensament crític i la creativitat en l’àmbit científic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: