Dijous, 19 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sacristán rep el primer Premi Bogart Vilafranca agraït per la tasca dels qui estimen el cinema

Cineclub Vilafranca ha volgut reconèixer la trajectòria incontestable de José Sacristán amb el primer Premi Bogart Vilafranca, en l’any del 55è aniversari.

L’actor José Sacristán va ser aquest dilluns a la vila per rebre el primer premi Bogart a iniciativa de Cineclub Vilafranca. L’entitat volia culminar amb aquest nou guardó els actes del seu 55è aniversari tot recuperant la memòria del Bogart i reconeixent la trajectòria incontestable de Sacristán davant del públic vilafranquí.

Abans de l’acte, l’actor va ser rebut al saló de plens de l’Ajuntament de Vilafranca per l’alcalde i els regidors i regidores i allà va atendre els mitjans de comunicació. Sacristán es va mostrar agraït pel reconeixement, va posar de manifest l’amor i el respecte que sempre ha tingut cap a la seva feina i va enaltir també la tasca d’entitats com Cineclub Vilafranca, que treballen dia a dia perquè el cinema se segueixi estimant i compartint.

El veterà actor, que està a punt de fer 87 anys, va ser rebut al Kubrick Cinema enmig de l’aplaudiment del públic que omplia la sala. L’acte, presentat per l’actor Dafnis Balduz, va comptar amb la intervenció del president de Cineclub Vilafranca, Jaume Felipe, qui va destacar com Sacristán ha acompanyat els cinèfils a llarg de la vida, amb una trajectòria que recull més de 125 pel·lícules des del seu debut l’any 1965 amb ‘La familia y uno más’.

L’actor va rebre el guardó, obra del ceramista penedesenc Martí Baltà, i va conversar amb Dafnis Balduz sobre la seva professió, posant l’accent en que se segueix sentint com el nen de Chinchón que es disfressava d’indi amb les plomes de les gallines per jugar davant la seva àvia.

La regidora de Cultura, Àngels Dalmau, destacava que Sacristán ha representat, en molts casos, la quotidianitat, i per això el públic el sent tan proper.

L’acte de lliurament del premi Bogart Vilafranca es va completar amb la projecció de la pel·lícula protagonitzada per Sacristán ‘El muerto y ser feliz’, per la qual va guanyar el Goya i el Gaudí l’any 2012.

L’actor va ser a Vilafranca coincidint amb el seu dia lliure, perquè actualment està representant, amb Ana Marzoa, l’obra de teatre de Juan Mayorga ‘La colección’ al Teatre Romea.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: