Dijous, 19 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’execució del pressupost municipal del 1r semestre mostra una despesa inferior a la del 2023

Aquest dimarts s’ha celebrat sessió ordinària de Ple a l’Ajuntament, amb aspectes tècnics en el debat de gestió i temes de seguretat i civisme en el debat de les mocions.

Un dels punts destacats va ser el de donar compte al Ple, de la informació sobre l’execució del pressupost i de la tresoreria referent a 30 de juny de 2024. Després de l’explicació de l’interventor, José Maria Garcia, alguns grups municipals van mostrar preocupació.

El republicà, Ramon Vilomara, considerava .massa elevada la xifra d’un 30% menys d’execució respecte l’any anterior. I parlava d’un govern feble.

I per part de Junts, Aureli Ruiz, també coincidia a mostrar preocupació. Per exemple respecte a la baixada d’ingressos Apuntava que el govern no està fent la feina de seguiment i remarcava que cal reclamar també a la Generalitat els ingressos pendents.

En resposta a les crítiques el portaveu del govern, Miquel Medialdea, destacar que el pressupost del 2024 té una visió plurianual de projectes, amb l’acord al que es va arribar amb tres grups de l’oposició. I va assegurar que el ritme de l’equip de govern és l’adequat.

I per la seva banda l’alcalde, Francisco Romero, afegia que va dir que no es pot comparar un pressupost d’inici de mandat, com l’actual, amb el de final de mandat de l’any anterior.

D’altra banda es va aprovar la proposta per declarar la voluntat de l’Ajuntament d’exercir amb caràcter general i preferent les competències en matèria d’habitatge previstes a la Llei del Dret a l’Habitatge. Un pas que ha de permetre que l’ajuntament apliqui el recàrrec de l’IBI als grans tenidors que no posin al mercat els pisos de lloguer. Des de VeC, Montse Romagosa, mostrava el seu suport.

El regidor de la CUP,, Txus Magallón, va remarcar el que suposa aquest pas.

També en el Ple es va aprovar l’estructura de costos del contracte per a la gestió de la neteja viària. Des del govern es va explicar que això ha de permetre fer un contracte més llarg, de vuit anys, que permeti a empreses i centres de treball especials a fer front a la inversió per millorar el servei.

Tot i que es va aprovar per unanimitat tant Junts com ERC van coincidir a criticar el retard per la renovació de la concessió del servei de neteja viària.

El Ple va començar amb la renúncia al càrrec del regidor de Junts, Joan Manel Montfort, que emocionat va repassar alguns dels aspectes viscuts en els 13 anys que ha estat a l’ajuntament, dotze dels quals a l’equip de govern. Passant per la crisi econòmica del 2008, l’extinció de Caixa Penedès el 2013, el procés lsobiranista ‘any 2017 o l’epidèmia de la Covid el 2021. Montfort va reconèixer la dedicació dels treballadors municipals. En el comiat de Montfort al saló de plens hi havia la diputada Montse Ortíz, el diputat de la Diputació Sergi Vallès i el president local de Junts, Liberto Mas, que substituirà en el càrrec de regidor a Montfort.

I en l’apartat de mocions ERC en presentava una per un Pacte Local per la Seguretat, que no va prosperar amb vots en contra del PSC, CUP i VeC.

Sí que es va aprovar per unanimitat una moció de Junts per demanar la millora de la cobertura de Telefonia i Internet al mòbil, a tot el Municipi de Vilafranca.

També es va aprovar una segona moció de Junts per demanar un augment d’accions en el foment del civisme a Vilafranca, que va rebre el suport de tots els grups, excepte de la CUP.

Podeu recuperar la sessió de ple íntegra aquí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: