Divendres, 20 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’estiu s’acomiada amb pluja i fred: cap de setmana de paraigua en mà i jaqueta

L’estiu s’acomiada amb pluja i fred: cap de setmana de paraigua en mà i jaqueta

El Servei Meteorològic de Catalunya manté activats els avisos per fortes pluges, ja que hi pot haver aiguats torrencials deixant més de 40 litres en menys de mitja hora.

Quan faltin dos minuts per a dos quarts de tres del migdia de diumenge, donarem la benvinguda a la tardor, una estació que s’allargarà fins a les portes de les festes de Nadal. Amb això, l’estiu s’acomiada amb precipitacions i fresca.

De fet, aquest divendres ja ha arrencat amb pluges des de primera hora, localment intenses, que ens acompanyaran fins al vespre. El Servei Meteorològic de Catalunya manté activats els avisos per fortes pluges, ja que hi pot haver aiguats torrencials deixant més de 40 litres en menys de mitja hora. Tot i que no serà un dia plenament passat per aigua, els ruixats podran afectar qualsevol punt de la comarca, a l’espera que es reactivin de cara a la tarda. Aquest ambient humit permetrà una baixada de la temperatura al migdia, on les màximes quedaran força curtes.

Mapa de previsió per a divendres a la tarda.

Dissabte de ruixats dispersos
Des de primera hora ja s’esperen precipitacions, que escombraran les comarques del litoral i prelitoral, començant per Tarragona i desplaçant-se cap a Barcelona i, finalment, Girona. De nou, s’espera que puguin caure amb certa intensitat. 

Mapa de previsió per a dissabte.

La part més activa serà fins a mig matí, ja que de cara a la tarda s’obriran tímides clarianes, però encara amb la possibilitat residual d’algun ruixat. Tot això, amb una lleugera pujada del mercuri.

 

Acumulats de pluja fins diumenge al vespre.

Diumenge de sol i núvols
El primer dia de la tardor astronòmica serà molt més estable, sobretot al Penedès. Durant tot el dia tindrem força bandes de nuvolositat, que minvaran a partir del migdia. A la tarda hi haurà més ullades de sol i l’ambient serà molt més suau.

Mapa de previsió a mitjà termini.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: