Dilluns, 16 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les llibreries es preparen per l’inici del curs, amb la novetat de l’ampliació del val escolar

El val escolar és finalment de 60 euros i no 100 com l’any passat, arribarà a tota l’ESO i també hi ha l’opció de cedir els vals al centre educatiu

Quan falten pocs dies pel començament del curs escolar, que s’inicia dilluns, les llibreries viuen una de les seves campanyes més intenses amb canvis als vals escolars com a principal novetat.

A la llibreria Abacus de Vilafranca ja fa dies que estan immersos en la preparació del nou curs escolar, posant a la venda material de tota mena com ara motxilles, llibretes, carpetes, llibres o estoigs.

Una de les novetats d’enguany ha estat la reducció de 100 a 60 euros del val escolar, un xec que aquest any inclou alumnes de secundària, alumnes dels centres d’educació especial i dels cicles formatius de grau bàsic i que, a més, es pot cedir als centres educatius.

Així, es preveu que uns 790.000 alumnes de primària i secundària rebin l’ajut de 60 euros, que podran bescanviar per llibres, diccionaris, papereria i altres. L’objectiu és continuar oferint un escut econòmic i social a les famílies per pal·liar l’increment de preus associats a l’escolarització. Els vals es podran bescanviar fins el 30 de novembre.

La Rosa Pijuan és una veïna de Llorenç del Penedès que ha vingut amb els seus fills de 16 i 18 anys a comprar material a l’Abacus de Vilafranca en un mes en el qual destaca la gran despesa econòmica que suposa preparar l’inici de curs, tot i que sempre intenta aprofitar material del curs passat.

Una altra família que compra a l’Abacus de Vilafranca són l’Olga González, el Juan Gornipio i els seus fills Nayan i Neizan. Intenten reciclar material però també els fa il.lusió estrenar-ne amb l’inici de curs. Al Neizan li fa especial il·lusió comprar el material que tingui a veure amb l’art El pare de la família apunta la importància que la canalla s’impliqui en la tria del material.

Des de Cala Madrona ja fa setmanes que fan les comandes de material escolar perquè es troben que moltes famílies ja no s’esperen a última hora sinó que se’n volen anar de vacances amb tot el material preparat.

La motxilla és un dels productes més demanats però també es compren molts estoigs que queden força malmesos durant el curs i cal comprar-los nous. Bontell creu que la tendència de reutilització de llibres de text és bona pel medi ambient però s’ha de vigilar a la sobreexposició dels infants a les pantalles

Pel que fa a la novetat del val escolar, des de Cala Madrona creuen que ha estat encertat reduir l’import. Finalment des de la llibreria la Cultural viuen un inici de curs una mica diferent que les llibreries i papereries tradicionals.

A la Cultural destaquen que la gran tasca que tenen ara és estar al dia de les novetats que es presenten perquè des d’aquest mes de setembre fins al Nadal és quan arriben el gran volum d’obres.

Així, tot i que hi ha molta gent previsora que ja va comprar el material escolar que necessitava fa setmanes, les llibreries s’han preparat pel que esperen que sigui un gran pic de feina aquest cap de setmana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: